woensdag 9 juli 2014

Snailmail

Via een blog kwam ik in contact met 'snailmail'.

Wat? hoor ik jullie denken.

Wel een snailmail gaat terug in de tijd. De bedoeling is om een ouderwetse handgeschreven brief of kaartje te schrijven naar 'een onbekende'. Meestal zit er ook een klein cadeautje bij. Zolang je briefje door de brievenbus kan zit je goed.

Je komt in contact met andere snailmail-ers via deze link
Wanneer je je inschrijft moet je enkele persoonlijke gegevens doorgeven, daarnaast is het ook de bedoeling dat je een kort tekstje over jezelf schrijft zodat de ander weet naar wie hij schrijft.
Ook kan je kiezen of je naar België, Nederland, Frankrijf en/of Duitsland wil schrijven.
Ik hou het voorlopig op België, lekker in eigen land.

Na de inschrijving ontvang je een persoonlijk ID. Dit ID is belangrijk, je moet het verplicht vermelden op je handgeschreven brief want de ontvanger moet jouw snailmail op de website registreren. Zonder ID lukt dit dus niet en dan kan je in de toekomst geen post meer ontvangen. Want je krijgt pas een nieuwe snailmail wanneer de vorige is geregistreerd.

Hou ook je mailbox in de gaten want na je inschrijving krijg je automatisch je allereerste snailmail-adres met wat informatie rond de persoon.

Als je zelf terug een nieuwe snailmail wil sturen klink je op de website op nieuw adres aanvragen.Ik heb me dus deze week ingeschreven en heb gisterenmorgen mijn allereerste adres gekregen.
Graag wil ik jullie laten zien wat mijn allereerste snailmail geworden is.

Een geluksbrenger
Geschenkverpakking geluksbrenger 'Haal eruit wat erin zit'

Boekje vol inspirerende quotes

Ik wacht alvast vol spanning op mijn eerste snailmailbriefje. Want eerlijk is eerlijk, een briefje en geschenkje maken is leuk maar krijgen is nog leuker! Ik hou jullie op de hoogte!


7 opmerkingen:

 1. Superleuk die snailmail! Vooral als je iemand te pakken hebt waar je kan blijven met sturen denk ik.. zoals vroeger een beetje, penvriendin. De ontvanger zal wel blij zijn met je postpakketje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, lijkt mij ook tof! Vroeger ook een penvriendin gehad en dat was inderdaad leuk!
   Ik hoop allesinds dat ze er blij mee is ! :D

   Verwijderen
 2. Ziet er inderdaad iets heel leuk uit om te doen en vroeger had ik ook een penvriendin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad :D Onlangs dan ook in contact gekomen op facebook waar je onderling kan wisselen :D Ik heb vorige week mijn eerste ontvangen en was echt leuk ! :)

   Verwijderen
 3. Leuk boekje heb je gemaakt,hoe maak je de labels ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!
   Over hoe ik de labels maakte: ik heb een label uit de vrije hand getekend en overgetekend op stevig knutselpapier uit de action. De quotes heb ik in Word getypt en er dan opgeplakt :)

   Liefs Marieke

   Verwijderen
 4. Die postkamer link is dus niet meer actief, helaas. Ik heb na lang zoeken slakkenpost.nl gevonden erg leuk om te snailmailen

  BeantwoordenVerwijderen