zondag 21 september 2014

Swapperdeswap

Swapperdeswap, klinkt wat als plopperdeplop maar dan zonder kabouters.

Swapperdeswap is een groep op Facebook waar naaiende dames (maar heren zijn er ook welkom) zich kunnen inschrijven om deel te nemen aan verschillende thema-swaps. Er zijn er al enkele geweest maar omdat ik nog niet zo lang naai had ik nog nooit eerder meegedaan.
Dit was mijn kans, ik schreef me in voor de 'Sectret September Swap'. Iedereen schrijft zich in tot een welbepaalde datum, verstuurd het pakje voor een welbepaalde datum en vandaag mocht iedereen het pakje openen (nee vals spelen is niet toegestaan)!

Een swapje kan bestaan uit allerhande dingen, iets zelfgemaakt, een tutorial, wat fournituren, andere leuke spulletjes, voor de kindjes of iets voor de dame is kwestie, ... Alles is dus welkom. Zolang het maar met liefde gemaakt is!
Er wordt een bedrag van +/-10 euro opgezet inclusief verzending, ga je erover dan kies je dit zelf.

De bedoeling is dat je je inschrijft en enkele vragen over jezelf oplost: wat algemene info; naam, adres, gezinstoestand.... Maar je moest ook jezelf beschrijven in vijf woorden, je favoriete stofje beschrijven en je lievelingskleur bekennen.

Daarna gaan de beheerders aan de slag om de swappers aan elkaar te verbinden.
Persoon 'a' maakt een swapje voor persoon 'b'. Maar persoon 'b' maakt iets anders voor persoon 'c'. En zelf krijg je iets van persoon 'd'. Maaaar alles blijft geheim, je weet enkel naar wie je moet swappen maar zelf weet je niet van wie je een swapje krijgt. Een geheime, spannende bedoening dus!

Ikzelf mocht iets maken voor een dame van 32 jaar, die drie jonge kindjes heeft, verzot is op turquoise maar niet van retro stofjes houdt. Een uitdaging die ik graag aanging. Omdat dit mijn eerste swapje was vond ik het moeilijk om iets gepast te vinden. Ik was vooral bang dat mijn swapje het afschuwelijk lelijk zou vinden of zelf al enkele dingen zou gemaakt hebben...
Na wikken en wegen, na te denken en urenzoekwerk op internet was dit mijn resultaat.

Mijn zelfgemaakte swapcadeautje

Een zakdoekenhoesje, voor blije en minder blije momenten, een toilettasje om mee te nemen op reis, een maandverbandzakje voor de hatelijkste week per maand en een kaartenmapje waar al die honderden klantenkaarten in terecht kunnen.
Ik kreeg ondertussen al bericht dat mijn swapje er blij mee is! Nogmaals heel graag gedaan en hopelijk heb je er veel plezier aan!


Voor mij was het dus (zoals voor alle andere swappers) vandaag een spannende dag. Ons pakje openen!
Ik was zo blij als een klein kind toen mijn pakje aankwam. Aan de grote van de doos te zien ging ik verwend worden! Bovendien was mijn swapje slim: ze gebruikte de naam van haar ventje als afzender dus ik wist nog steeds niet van wie het kwam!

Mijn aangekomen pakje!

Vandaag mochten we dus ons pakje open doen, ik sliep lekker lang tot 11u maar toen kon ik dus eeeeecht niet meer wachten!
En ik werd zeker niet teleurgesteld! In de doos zaten ZES kleine pakjes met leuke tekstjes op!
Een foto toen ze al uitgepakt waren (neee neee ik was zooo nieuwsgierig dat ik zelfs geen tijd had om fotos van vooraf te nemen)


Het ene na het andere pakje opende ik en telkens was ik in de zevende 'swap' hemel. Mijn swapje heeft veel opzoekwerk gedaan over mij (blogje bezocht, pinterest bekeken en mijn reacties op de facebookgroepen gelezen). Ze heeft dit echt perfect gedaan!
Alle cadeautjes zijn perfect, op mijn lijf geschreven. Ik ben in extase! Lisen, you make my day!


Even voor de duidelijkheid wat er allemaal in dit fantastische pakje zat:
- een infinity sjaal met leuke print
- een potje met snoepjes om te genieten
- een potje met zeepjes op lekker te ruiken
- een notitieboekje om niets te vergeten
- een sleutelhanger om een foto van mijn geliefde in te plaatsen
- vier pastelkleurige klosjes garen
- een doosje met vintage stickervellen
- vier kleine schattige kaarsjes die heerlijk ruiken
- een leuk stofje van veritas
- bijpassende biaislint
- een heerlijk retro doosje met kopspeldjes
- een kersenpitkussentje om koude handen te verwarmen
- twee meter stof om een sunnypants te maken
- een klei leuk, handgeschreven kaartje

Zoals je ziet, ik ben dus heerlijk verwend geweest! Als eerste swap ooit kan dit tellen! Ik ben hier zoooo blij mee!
Lisen, nogmaals 100000000000000 x bedankt!10 opmerkingen:

 1. Superleuk!
  wat is het leuk om momenteel alle swap-berichtjes te volgen!

  Ik deed ook mee en neem zeker ook deel aan de kerstswap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super he om alle pakjes te zien open gaan!
   Nu volop aan het brainstormen voor de VIPswap! :) Spannnneeend!
   Ik doe ook terug mee volgende keer!

   Verwijderen
 2. wauw jij hebt ook een heel mooi pakket gekregen hoor en jouw pakketje dat je hebt gemaakt is ook heel mooi. Swappen werkt verslavend e. Nu moet ik mij brainstormen op de VIP swap

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, een fantastisch pakket! Ik ben super blij! :D
   Blij dat je het mijne ook mooi vind :).
   Haha ik ook, ik hou mijn VIP swap ook in de gaten, ik ga haar bijna stalken :D

   Verwijderen
 3. zo superleuk! zou ik wel eens willen meeswappen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In mijn bericht hierboven staat de link, binnenkort kan je je inschrijven voor de kerstswap! Zeker doen, niet twijfelen :D

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zeer mooi
  hier kan je zien wat ik heb gemaakt en gekregen
  http://sasibeau.wordpress.com/2014/09/21/switch-pakkages-swap/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een origineel pakketje!
  Veel plezier ermee!
  Creatieve groetjes van het Veritas-team.

  BeantwoordenVerwijderen