woensdag 15 oktober 2014

Sunshine Blogger Award

Toen ik daarnet mijn mailbox checkte maakte mijn hart een sprongetje!
Miss Pixie heeft mij, jaaa mij, genomineerd voor de Sunshine Blog Award! Wat een eer, zeker omdat ik nog niet lang aan het bloggen ben!


Eerlijk, ik had nog niet over de award gehoord. Na wat opzoekingswerk op Google zag ik dat de award echt in zijn opmars zit en al vele bloggers genomineerd zijn geweest. Wat een leuk zicht om ieders berichtje te lezen!


Dé voorwaarden:
- Toon het Sunshine Blogger Award op je blog
- Bedankt de blogger die jou genomineerd heeft
- Deel 7 random feiten over jezelf
- Nomineer 15 blogs die jij volgt en post een linkje
- Breng de 15 genomineerden op de hoogte

HERE WE GO !

1) Toon het logo op je blog
2) Bedankt degene die jou genomineerd heeft

Miss Pixie, ik kan niet bedenken hoe ik jou in godsnaam moet bedanken! Het is echt een hele eer voor mij. Ik was (en ben) echt overdonderd!
Ik neem regelmatig een kijkje op je blog en ik vind hem echt te gek.
Voor degene die haar nog niet kenden; neem zeker een kijkje, het is echt de moeite waard!
Je vind er wat van alles: naai-projectjes, lijstjes met allerhande leuke opsommingen, overheerlijke receptjes, give-aways, ... Kortom er is altijd plezier te beleven op haar blog.
Ik zou zeggen; doe zo verder!


3) Deel zeven random feiten over jezelf

- Ik heb één grote verslaving: chocomelk. En dan nog het liefst KOUD. Elke ochtend hetzelfde ritueel. Opstaan, plasje doen en dan regelrecht naar de koelkast op zoek naar een brikje chocomelk. Goed schudden, rietje openen en erin prikken en dan genieten!

- Een echte deugniet was ik toen ik klein was. Volgend verhaal kent iedereen die mij kent.
Ik was een jaar of zes, mama en papa kookte altijd vers en lekker eten. Op die avond stonden hespenrolletjes met puree op het menu en lekker dat ik dat vond. Ik smulde tot alles op was!
Enkele weken later stond hetzelfde receptje op het menu omdat het mij zo gesmaakt had.
Mama schepte flink wat op mijn bord.
Na enkele happen zei ik : 'ik heb genoeg', mama en papa geloofden hun oren niet. Enkele weken voordien had het me zo gesmaakt en nu had ik er na drie happen genoeg van. Een 'ruzie-tafereel' volgde al snel.
Als straf moest ik buiten mijn bord op eten (neeee, ik ben nooit mishandeld geweest :), ik had gewoon een time-out nodig, ik was blijkbaar nogal furieus op dat moment). Mijn plastiek tafeltje (van Samson) en stoel stonden voor het raam.
Daar was ik blijkbaar echt niet mee akkoord. Ik duwde mijn beide handen in het eten op mijn bord, ging naar het raam toe en smeerde alles open op het raam. Wrijven, wrijven, wrijven ik smeerde alles open op het raam.
Wat denk je dan als ouder? ... Inderdaad, op het eerste moment weet je niet wat je ziet en wordt zo boos dat het bloed vanonder je nagels komt. Maar na enkele minuten kom je niet meer bij van het lachen.
Zo voelde het ook voor mijn ouders.
Hespenrolletjes behoren trouwens nog steeds niet tot mijn favoriete recepten.

- Mijn fobie: spinnen en bijen. Het is niet zomaar 'bang zijn van'. Nee het gaat echt tot paniekaanvallen. Ik kan er echt niet aan doen. Mensen zeggen me wel eens: die beestjes doen toch geen kwaad. Ja dat kan wel zijn, maar voor mij zijn het echt afschuwelijke beesten!
Moet ik iets bekennen? Ik kan echt niet slapen alvorens mijn vriend een grondige inspectieronde gedaan heeft. Elk hoekje, boven en onder, alles moet een kijkje gehad hebben. Daarna kan ik vredig slapen.
Ik ben bang dat er een moment zal komen dat ik een spin ga zien en alleen thuis zal zijn, ik mag er niet aan denken. Volgens mij ga ik gewoon het huis uit tot ik er zeker van ben dat er iemand thuis zal zijn.
Hetzelfde met bijen trouwens. Niets leuker dan een zonnige dag buiten zitten denken vele mensen. Voor mij ook, tot ik één bij in het vizier heb gekregen. Het zien op afstand is nog dragelijk maar als ze rond mijn hoofd komt vliegen krijg ik echte paniekaanvallen en begin te wenen als een klein kind. Naar binnen spurten is dan de enige oplossing én dan ook binnen blijven want mij zal je die dag niet meer zien buiten.

- Ik heb een 'maatje meer' (om 'dik zijn' niet in de mond te willen nemen). Al van jongs af aan wat ik altijd het dikkertje van de klas. Gelukkig ben ik nooit echt gepest geweest. Af en toe kreeg ik wel eens een opmerking naar mijn hoofd. Op dat moment deed dat pijn maar enkele uren later was ik weer de vrolijke zelve.
Tot op vandaag sukkel ik nog steeds met mijn overgewicht. Tuurlijk heb ik al enkele diëten geprobeerd, op consultatie geweest bij diëtisten en gesport tot ik niet meer kon. Maar langdurige effecten heb ik nooit gehad. Het duurde eeuwen voor de eerste kilo's eraf gingen en dat demotiveerde enorm. Wat zorgde dat ik stopte. Ik heb geen sterk doorzettingsvermogen.
Ik eet geen kilo's snoep en drink geen liters frisdrank maar ik blijf altijd het mollige meisje.
Eén van de redenen dat ik ben beginnen naaien is deze dus. Op zoek gaan naar modieuze, jonge en stijlvolle kledij is een ramp voor mij die vaak eindigt in een huilbui.
Al dat, voor mij, nutteloze diëten heeft me leren aanvaarden dat ik nooit de magerste zal zijn.

- Stoofvlees met frietjes, daar mag je me altijd voor wakker maken ook al is het 3u 's nachts.
Eén grote maar; het moet door-mij-zelfgemaakt-stoofvlees zijn. Wat er dan zo anders is aan andere recepten? Geen idee maar ik lust ze gewoon niet.
Receptje voor mijn overheerlijk stoofvlees zal ik volgende keer op mijn blog plaatsen.
De frietjes zijn ook niet onbelangrijk: fijne frietjes 'allumettes' zoals ze zeggen passen er perfect bij.
En niet te vergeten; een beetje mayonaise!

- Waar ik echt van kan genieten is dat er iemand op mijn rug of hoofd wrijft. Niets zaliger dan genieten van iemand die zacht en vol passie op mijn rug of hoofd wrijft. Jammer dat wellness zoveel geld kost anders was ik zeker wekelijkse klant geweest. Af en toe gaan mijn vriend en ik er wel op uit om ons te laten verwennen.
Gelukkig hoef ik maar eens lief in de ogen van mijn vriend te kijken om te weten dat ik graag eens gewreven zou worden, en dat zonder tegenpruttelen. Wat een zalige vent heb ik toch!

- Waar ik echt een hekel aan heb ik om alleen te zijn en me steendood te vervelen. Ik heb graag mensen rondom me heen. Nu ik werkzoekende ben heb ik last van dagen waarop ik me verveel en ik kan je verzekeren dat dit echt geen leuke dagen zijn. Uit pure frustratie kan ik kan beginnen wenen zonder dat ik het kan tegenhouden. Wil niet zeggen dat ik niet me nooit alleen bezig kan houden, ik kan ook genieten van 'me-time' met mezelf. Maar het liefst heb ik toch mijn gezin rondom mij die ik doodgraag zie en een bezigheid waarmee ik de dag kan vullen.


4) Nomineer 15 blogs met een linkje

Ik probeerde ervoor te zorgen dat ik geen dubbele nominaties doe, hopelijk is dit gelukt!

Mijn lijstje in willekeurige volgorde:

1. Angellekes creaties
2. So Poppo Sew
3. Stofjes en zoetjes
4. 't Speldje
5. TrientjeNaait
6. Stannel
7. A bouquet of buttons
8. Wohoo!
9. Pieke Wieke
10. De wereld van Sofie
11. Lot Begot
12. Hoemmelke
13. Mai Designs
14. Made by Il'kadoo
15. Staruur


5) Breng de genomineerden op de hoogte

Aan mijn genomineerden, ik heb op een van jullie artikels op jullie blog een berichtje achtergelaten!
Veel succes!


Lieve genomineerde bloggers, voel je zeker niet verplicht om hieraan deel te nemen indien je dit niet wenst!


5 opmerkingen:

 1. Haha, ik ben ook een grote chocomelk-fan. En om een of andere reden ben ik vooral gek op die van de Aldi :p Ik ben gestopt met chocomelk te kopen want zo een groot brik gaat hier maar 1 dag mee (het is al bijna zo erg dan mijn cola zero verslaving..)
  Liefs,
  Miss Pixie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wat toevallig, ik zweer ook bij chocomelk van 'den Aldi'.. Ik heb mezelf moeten opleggen om 1 klein brikje per dag te drinken, ook al moet ik mezelf soms hard tegenhouden!
   Ik heb het gelezen op je blog, jij bent te vergelijken met mijn mama :D Zij drinkt ook enkel en alleen cola zero!

   Liefs Marieke

   Verwijderen
 2. Nog eens bedankt voor de nominatie, Marieke, ik heb de wederdienst bewezen. http://sopoposew.blogspot.be/2014/10/sunshine-blogger-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor de nominatie. Ik heb me voorgenomen om niet meer mee te doen met awards. Toch gevleid door de nominatie! X

  BeantwoordenVerwijderen