dinsdag 9 december 2014

Recept: homemade stoofvlees met frietjes

Hier kon je lezen over mijn lievelingsgerechtje: stoofvlees met frietjes!

Iedereen eet hem op zijn manier, uit een potje van de plaatselijke supermarkt, zelfgemaakt met een boterhammetje met mosterd, anderen voegen een takje laurier toe en nog anderen maken hun stoofvlees met water in plaats van met bier.

Ieder zijn smaak, ieder zijn manier!


Zoals beloofd plaats ik hier het receptje van mijn homemade stoofvlees.

Wat heb je nodig?

- Rundsstoofvlees
- Tafelbier (ik gebruik altijd bruine piedboeuf)
- Zakje stoofvleeskruiden van maggie
- Ajuin
- Boter

Bereiden

1) Bak het stoofvlees goudbruin in een kleefpan (voldoende boter), doe het goudbruine stoofvlees in een andere kookpot




2) Snij de ajuin heel fijn, bak aan in dezelfde pan (zonder afwassen), voeg de gebakken ajuintjes bij het stoofvlees.



3) Doe 1/4 van de piedboeuf in een kommetje en voeg het zakje maggie eraan toe, goed roeren. Voeg bij het stoofvlees



4) Voeg de rest van het tafelbier toe.

5) Laat sudderen op een laag vuurtje (ik laat het +/- vier uurtjes sudderen tot het stoofvlees zacht is)



Zoals je ziet voeg ik geen tralala aan mijn stoofvlees, gewoon simpel en goed :)


Wil je een fotootje zien van hoe ik mijn stoofvlees op mijn bord tover? Verwacht geen driesterrenbord, neen gewoon op het bord en mengen maar!



Wat is jouw bereidingswijze?!


Eet smakelijk!


1 opmerking:

  1. Ik vind deze ook zo lekker!
    Mijn pot staat NU nog te pruttelen op het vuur! Straks verse frietjes!!!! Jammie hé!
    Ik voeg geen zakjes toe. Ik gebruik 2 boterhammen met véél mosterd. Die leg ik vanboven in de pot. Al zeg ik het zelf.... het is heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen