woensdag 10 december 2014

Stay positive

Ik kan het niet ontkennen, ik zit in een dipje... De zoektocht naar werk wil echt niet vorderen, ik doe mijn uiterste best maar tot op vandaag wordt het niet beloont.

Geen depri-blog-berichtje maar tijd om terug wat positief te worden! Via deze blog kwam ik terecht op de blog van Tiny. Ik scrollde wat door op haar blog en zag toen dit berichtje verschijnen.
Ik wil deze graag met jullie delen!


- Wat is je favoriete quote en waarom?
'Home is where the heart is'
Ik vind dit zo'n mooie quote.. Waar je ook bent, waar op de wereld dan ook, hier of daar; als jij je goed voelt waar je bent op welk moment dan ook dan ben je op dat moment 'thuis'. Niet iedereen kent een thuis, een warm gevoel en dat is bijzonder jammer. Juist daarom moet je deze momenten koesteren.

- Welke droom zou je willen realiseren?
Mijn liefde voor kleine kindjes gaat echt ver! Mijn grote droom is dan ook om ooit zelf mijn eigen kinderopvang te hebben. Niet zo'n hele grote, neen liever een klein groepje van acht kapoentjes die alle aandacht vragen.
Ik besef dat deze sector niet van de poes is met hun duizenden regeltjes die je moet volgen. Maar ik ben er van overtuigd dat die duizenden regeltjes nageleefd kunnen worden als je de glimlach van die (b)engeltjes tevoorschijn ziet komen!
Ik hoop uit de grond van mijn hart ooit die droom te kunnen realiseren!

- Wat betekent geluk voor jou?
'Geluk zit in kleine dingen' zeggen ze wel eens maar toch zit er veel waarheid in. 's Morgens wakker worden, je ogen openen en zien dat je lief nog steeds naast je ligt, een uitstapje, een restaurantje, een boek lezen, een lieve boodschap, een warme knuffel, ... Het zijn bijzondere momenten waar niet iedereen bij stil staan maar oh zo mooi.

- Wie kan jou ontzettend vrolijk maken?
Ongetwijfeld Het Lief, hij is de meest bijzondere persoon in mijn leven op dit moment!
Hij kan mij op ieder moment van de dag doen lachen, om de gekste, kleinste dingen dan ook!
Wil je een voorbeeldje; samen in de zetel liggen en rare geluiden maken. Klinkt debiel maar het geeft mij zo'n instant gelukkig gevoel!

- Voor wat mogen ze jou 's nachts wakker maken?
Eerlijk? Voor niet zoveel dingen, ik ben nogal een slaper!
Maar ze mogen mij altijd wakker maken voor mijn homemade lekkere stoofvlees met frietjes! Ik blijf erbij, dit gelukzalige eten = gelukzalig gevoel. Ik kan er zo van genieten om dit receptje klaar te maken, af en toe eens te proeven en daarna op te smullen!

- Op welke prestatie ben je bijzonder trots?
Ik zie dit vraagje meer als: 'welke goede daad heb je in je leven al verwezenlijkt?'.
Er zullen velen mensen zijn die Noah zich nog zullen herinneren, nog niet zo lang geleden is hij een sterretje aan de hemel geworden. Noah kreeg een harttransplantatie maar het hartje werd afgestoten, Noah heeft hard gevochten, altijd met een lach op zijn gezicht, maar de strijd helaas verloren. Sinds die gebeurtenis moedigen de ouders iedereen aan om orgaandonor te worden.
Omdat dit verhaal me zo geraakt heeft ben ik sinds kort ook een trotse orgaandonor!

- Welke boodschap zou je willen meegeven?
Ik zou willen meegeven aan iedereen (en in het bijzonder ook aan mezelf): wanneer het donker wordt zal er vroeg of laat altijd terug zonneschijn zijn. Bij iedereen op aarde zijn er dagen van verdriet en dagen van geluk. Koester daarom de momenten die je gelukkig maken, ook al wordt het donker op je pad. Vergeet niet dat mensen rondom jou, uit welke hoek dan ook, altijd klaar staan om je op te vangen!


And don't forget: it's just a bad time, not a bad life.


2 opmerkingen:

 1. Naar wat ben je opzoek en welke regio? Ik weet niet hoelang je al op zoek bent maar ik heb 5 maand gesolliciteerd voor ik mn huidige job vond maar het is wel een Schot in de roos. Ik kan zelfs fietsen naar het werk! Alvast succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefst in een kinderopvang .. Maar het moeilijke is daar dat die geen (of zelden) werknemers zoeken via interim-bureaus .. Ik verruim natuurlijk mijn zoektocht maar zonder succes .. Al drie keer als operator geprobeerd in een fabriek maar 't is echt niets voor mij! :(
   Regio Eeklo - Brugge...
   Ik ben nu een klein jaar bezig met mijn zoektocht en 't wordt echt zwaar :( Soms echt een depri-momentje!
   Blij dat jij je zoektocht wel positief hebt kunnen afronden! Zalig! Proficiat!
   Dankjewel voor de lieve woorden!

   Liefs Marieke

   Verwijderen