donderdag 28 mei 2015

de Kijkkasttag

De madam achter Mama Expert lanceerde deze week een 'kijkkasttag', naar idee uit Het Laatste Nieuws'.

Een tag? Een  woordje uitleg naar citaat van Miss Pixie:  "Af en toe gaan er hier in blogland tags rond. Dat zijn vragen binnen een bepaald thema die je in een  blogpost beantwoordt en op het einde geef je de tag door aan andere bloggers''.  

Ik werd 'genomineerd' door Karine, de straffe madam achter 'Little Stories to read'.

Deze leuke tag wil ik wel met jullie delen!Kijk je vaak TV?

Elke avond, valt dat onder de noemer 'vaak'? Standaard begint dat meestal bij Het Nieuws, op VTM. Dat nieuws is zoveel aangenamer dan op Eén, er hangt altijd wel een leuk sfeertje bij VTM met een grapke hier en daar. Na Het Nieuws is het in de week tijd voor Familie. Al zo lang ik leef en zo lang ik me herinner kijk ik al naar Familie. Er is dus geen enkel excuus om niet te kijken. Na een potje Familie kijk ik meestal aansluitend naar het programma die erna komt. Of naar VIER, of Vitaya. 

Wat vind je echt leuke TV?

Programma's als De Pfaffs, Boer zkt. Vrouw, Oh Oh Cherso (wie herinnert er zich dat nog?), Manneken Paul en S3INGLS, daar hou ik van! Lachen geblazen, het leven zoals het is, zonder doekskes er rond. Moet kunnen, toch? :)
Verder kijk ik ook naar programma's gebaseerd op 'het leven zoals het is'. Dan denk ik aan Topdokters, Faroek, Het lichaam van Coppens, Dieren in Nesten, Mijn Pop-Up Restaurant, Telefacs, Alloo-programma's, ....

Van welke TV-programma's durf je nauwelijks toe te geven dat je het graag kijkt?

VTM K-Zoom durft hier wel eens opstaan (Ja mannekes i know, ik ben 21). Als er niets op TV is kan ik wel een zappen naar de 'kinderzenders'. "K3 kan het", dat is zo'n programma waar ik geregeld nog eens naar terugkijk. Zo schoon om die kindjes hun droom in vervulling te laten gaan.
Ohja, koop-tv, die kennen jullie ongetwijfeld. Daar durf ik ook wel eens op stilstaan. Om vol ongeloof te kijken naar al dat prul die ze verkopen (Op enkele uitzonderingen na) . En dat er nog steeds mensen zijn die erin trappen, verdorie toch.
PS: Villa Politica komt hier ook af en toe op de buis, ik zweer het, zonder lachen, soms zitten er echt interessante dingen in! En af en toe is het ook eens een uurtje plezier, lachen geblazen, elkaar uitschijten en verwijten... Moet kunnen, toch?

Snoep je voor televisie?

We moeten eerlijk zijn zeker op die vragen hier? Ja ... Ik vind het het gewoon maar wat saai zonder hapje en drankje. Natuurlijk niet elke dag een grote zak chips, nee een kauwgom in de mond is bijvoorbeeld ook al goed. Maar ik wil gewoon 'iets' bij mij hebben... Rare gewoontes zeker? ... Je leert er mee leven ;)

Wie is je favoriete televisiekok?

Ongetwijfeld Jeroen Meus... Zijn droge humor, i love it.
Ohja, zijn gerechten zijn ook wel te smaken.

Ben je een zapper?

Over het algemeen heb ik mijn ''vaste programma's'' waar ik naar kijk en opneem. Als ik me overdag verveel durf ik wel een te zappen...

Kijk je nog TV na een avondje stappen?

Pfoe, nee... Dan wil ik het liefst zo snel mogelijk mijn bed zien.

Hou je van komedie/humor? Wie is je favoriete komiek?

Er zijn twee programma's; ''Foute vrienden'' en ''Vlaamse Streken'' .. Daar kun je tenminste écht goed mee lachen, zonder opgezet spel trapt de gewone mens in hun moppen (Dan denk ik, wat als mij dat zou overkomen?). "Tegen de sterren op'' kan mij dus niet bekoren, dat is overdreven en gaat er echt over...

Aan welk programma uit je jeugd hou je goede herinneringen over?

Zonder twijfels; Samson & Gert. Moet daar eigenlijk uitleg bij? ;)

Van welk programma mis je geen enkele aflevering?

Zoals hierboven al gezegd, Familie is hier een niet te missen programma.
De TV-gids veranderd regelmatig dus afhankelijk van wat mij kan bekoren.
Mijn twee favorietjes zijn momenteel Mijn Pop-Up Restaurant en Topdokters.

Hoe en waar kijk je TV? Met wie kijk je TV?

Al zittend in de zetel met Mijn Sjoe naast mij. Binnenkort komt daar wellicht verandering in, dan wordt zittend liggend. We zijn op zoek naar een nieuwe zetel. Dat beloofd.

Films of series?

Series!! Ik ben echt geen filmkijker. Nooit geweest. Als ik al eens naar een film kijk zijn dat dan Vlaamse...

Waar kijk je zeker nooit naar?

Van die soaps zoals; Home & Away, Mooi & Meedogenloos, McLeod's Daughters, Stürm der Liebe, sorry voor de fans, maar dat vind ik echt vervelende TV.


Bij deze, ik nodig volgende bloggertjes uit om mee te doen
- Made by GG
- Wollebol Eefje
- Creastine

Niet "genomineerd" maar wil je toch graag meedoen? Voel je vrij om de vraagjes over te nemen en hieronder een linkje te plaatsen naar je blog!

Welke leuke herinneringen hebben jullie aan TV kijken?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten