woensdag 20 mei 2015

Gastblog by Creastine

Lezers onder jullie weten dat ik een nieuwe rubriek gelanceerd heb 'gastbloggers'. Elke maand komt er een blogger op bezoek die ik bekogeld heb met vragen.
Omdat er nu weinig regelmaat in zit, vanaf nu komen gastbloggers elke 3de woensdag van de maand langs. Lange leve blogplanning! (te vinden bij Miss Pixie trouwens)

Deze maand komt Christine op bezoek, de straffe madam achter Creastine (hoe schoon is da, de perfecte naam!)
Net zoals mij is ze ook creatief achter de naaimachine, houdt ze van bakken en koken, leest graag een boek en gaat graag aan de slag met diy-materiaal.
Een parel van een blog, als ge het mij vraagt!


1. Stel je blog kort voor (waarom ben je beginnen bloggen, had je een voorbeeld, waar haalde je inspiratie voor je blognaam)

Ik ben heel lang geleden beginnen bloggen over boeken. Ja je leest het, boeken. Dat is mijn eerste hobby en misschien ook mijn eerst liefde? Ik ontdekte echter mijn mama haar naaimachine en werd helemaal blij van het naaien en creëren. Hoewel dat niet zonder slag of stoot ging. Het eerste naaisel was te klein. Het was een kleedje en hangt nog steeds in mijn kast voor de dag dat ik eens echt afval.
Ondertussen blog ik over mijn naaisels en over het gezonde suikervrije eten.

2. Heb je favoriete blogs?

Er zijn veel blogs die ik steevast volg via bloglovin’. Maar als ik er even 2 mag uitkiezen zou ik toch gaan voor: 
- Chickslovefood een super toffe blog met heerlijke gezonde recepten
- Miss Milla at Home: een toffe blog, ik denk dat ik niet veel gemeen heb met haar, maar ze schrijft zo vlot en zo leuk dat ik niet anders kan dan volgen

3. Wil je een tip/diy/inspiratie meegeven?
Een tip: als je in je vinger naait, ga niet rennend en huilend naar de dokter. Blijkbaar kan je het draadje er gewoon zelf uithalen en de wonde wat ontsmetten. Of dat zei de dokter toch tegen mij :) Als je nog een tetanusinjectie nodig hebt, ga je bes wel even langs! Of lees ook mijn handleiding: wat-te-doen-als-je-in-je-vinger-naait 

4. Wat staat er op je wishlist?

Ik heb echt letterlijk een document op mijn computer ‘wish list’. Als ik dat niet doe, en mensen vragen mij wat ik wil voor mijn verjaardag, weet ik het meestal niet. Op die manier onthoud ik zelf ook wat ik wil. 
Voor kerst kreeg ik bijvoorbeeld een cursus naaien cadeau. Dus voorlopig kan ik wel even vooruit. Er zijn vooral veel boeken die ik graag nog eens zou lezen. Maar ook handige boeken staan op mijn lijstje. Zoals het boek ‘naaipatronen ontwerpen en gebruiken’ van Lee Hollahan

5. Hoe zie je jezelf binnen 10 jaar?

Ik denk dat ik dan na een bevallingsverlof terug aan het werken ben (les geven). Ondertussen geef ik workshops naaien en naai ik af en toe eens op bestelling.


Daarnaast nog een paar ‘favorietjes’, altijd fijn om te lezen!


• Wat is je favoriete plek in huis?

De zetel !!! Heerlijk als ik alleen thuis ben: tv aan en ondertussen mijn lesvoorbereidingen maken, of een blog typen, of foto’s bewerken, of… Ik hou van mulitasken :)

• Wat is je favoriete tv-programma?

Friends. Ik heb de volledige serie al 2 x volledig gezien (waarvan 1x tijdens een examenperiode) en zou die zeker nog eens willen zien. Misschien is dat dan toch nog iets voor op mijn verlanglijstje!

• Wat is je favoriete boek?

Dat is een moeilijke. Er zijn er heel veel. Als boekenliefhebber wil je ze allemaal lezen en vertroetelen. Het voelt niet goed om 1 boek voor te trekken :) Maar als ik echt moet kiezen, kies ik wel duidelijk voor Jodi Picoult met: ‘de kleine getuige’. Het is een aangrijpend boek en laat je niet meer los. Ik moest het af en toe eens aan de kant leggen om terug op adem te komen en het even te laten bezinken.

• Wat is je favoriete gerecht?

Lasagne uit de pan: lekker en makkelijk.

• Wat is je favoriete muziek?
Muziek zegt mij eigenlijk niet zoveel. Ik zet de radio niet zo vaak op. Als ik die wel opzet dan luister ik vooral naar radio 1. Zo ben ik terug up to date met alles in de wereld. Wel kon ik afgelopen tijd genieten van het liedje ‘It’s all about the base’ van Meghan Trainor.

Wat is je (favoriete) verslaving? 

Chocola? Of is dat te cliché??De volgende gastblogger komt een bezoekje brengen op 20 juni, stay tuned!


Wil je ook graag meedoen? Stuur me een mailtje (op het envelopje klikken rechts bovenaan) en dan stuur ik je asap de vraagjes door.1 opmerking: