zaterdag 6 juni 2015

Orgaandonatie: ook iets voor u?

Via deze weg wil ik jullie, mijn verhaal vertellen, mijn visie, om orgaandonor te worden en jullie aanmoedigen om hetzelfde te doen.Herinneren jullie zich Noah nog, beter gekend in de oren als 'de kleine piraat'.
Noah is het zoontje van Frank en Anja De Schepper, hun dappere piraat werd geboren met een ernstige hartafwijking. Hartjes liggen er helaas niet voor het rapen dus Noah kwam op een wachtlijst terecht. Ondertussen leefde hij verder met een kunsthartje, maar ook dat kon geen levenslange oplossing bieden.

4 augustus 2014, er is een donorhartje. Noah wordt onmiddellijk geopereerd en iedereen duimt mee op een goede afloop.
Na een urenlange operatie ziet er er vrijwel positief uit.
Enkele uren erna is Noah zijn toestand zeer kritiek, het hartje vertoont afstotingsverschijnselen. Noah leeft verder in een kunstmatige coma.

21 augustus 2014, een stralende zomerdag maar die eindigde in mineur voor de ouder van Noah.
De kleine piraat krijgt verscheidende hersenbloedingen, hij heeft geen levenskwaliteit meer.
Noah was een dapper jongentje, vol levenslust die altijd lachte. Zo wouden de ouders van Noah hem herinneren, ze wilden dat iedereen hem zo herinnerde daarom lieten ze Noah een bijzonder sterretje worden. Ongetwijfeld een van de meest schitterende sterren aan de hemel.

Volg hun verdere verhaal, hun inzet voor orgaandonatie, op hun Facebookpagina, Noah's Ark en lees het boek die ze samen schreven.Onlangs verscheen ook een berichtje van een andere blogger. Karine, de madam achter Little Stories to read schreef ook een enorm ontroerend verhaal over haar beleving bij meisje die orgaandonor werd na een tragisch ongeval.
Haar ouders zijn vooral blij en trots dat ze dit konden doen. Op die manier leeft hun dochter verder in een ander lichaam.


Ik hoef jullie niet te vertellen dat een wachtlijst voor orgaandonatie ellenlang is.
Jij en ik kunnen ons steentje bijdragen!

Wordt jij ook orgaandonor? Maak jij ook het verschil?

Registreer je online, via beldonor.be, of ga langs in je gemeentehuis en vraag daar naar je registratieformulier.


Doen!


3 opmerkingen:

  1. Mooie blogpost, maar hoe zit het dan met de familie, niet iedereen is klaar om afscheid te nemen als zoiets plots gebeurd. Als een jong persoon plots uit het leven gegrepen wordt dan heeft de familie al zoveel te verwerken dat dit soms een brug te ver is, begrijp je. Dat ze tijd nodig hebben om alles te plaatsen. Persoonlijk ben ik daar nog steeds niet uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben ons beide een paar geleden laten registreren als donor, voor ons was dat een uitgemaakte zaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Marieke, heel mooi geschreven!! Je bent nu ongeveer even oud als ik was toen mijn 'donorverhaal' zich afspeelde. Voor mij al heel wat jaartjes geleden ondertussen. Ik vind het fijn om te lezen hoe jij zo knap met dat thema omgaat. Chapeau ! En bedankt om mijn verhaal erin te verwerken.

    BeantwoordenVerwijderen