donderdag 18 juni 2015

Gastblog by Miss Pixie

Tijdens mijn vorige gastblogger beloof ik jullie plechtig dat mijn gast elke derde woensdag  van de maand een bezoekje brengt .. Al mijn enthousiasme over mijn armband gisteren nam de bovenhand waardoor ik mijn gastblog vergeten was... Sorry, honderd keer sorry. Volgende maand probeer ik het goed te doen :)

Ondertussen zijn er al drie gasten de revue gepasseerd op mijn maandelijkse (nieuwe) rubriek 'gastbloggers'.

Deze maand is Miss Pixie aan de beurt. Een creatieve duizendpoot zeg maar.  Van naaien tot koken, van juwelen maken tot zorgcoördinator zijn, ze doet het allemaal.

Via deze weg wil ik haar ook een extra in de kijker zetten. Na de #femmablogschool moest er wat gesleuteld worden aan mijn blog. Toeval of niet, Miss Pixie plaatste rond die tijd enkele hele handige tutorials om je blog via blogger wat te pimpen. Van pagina's aanmaken tot social media buttons toevoegen, ze leg het stap voor stap heel duidelijk uit.
Bedankt hiervoor, Miss Pixie


1. Stel je blog kort voor (waarom ben je beginnen bloggen, had je een voorbeeld, waar haalde je inspiratie voor je blognaam)

Ik ben Stephanie van Miss Pixie's Blog. Ik ben in 2013 gestart met bloggen. Eigenlijk was mijn blog een idee van mijn vriend. Ik schreef een lang artikel over wat ik “Generatie B(ewust)” noemde (dat kan je lezen op mijn blog). Ik zag het al helemaal zitten en wou dat artikel opsturen naar mijn favoriete magazines in de hoop dat het zou gepubliceerd worden. Mijn vriend is de meest down-to-earth persoon die ik ken en hij zorgde er voor dat ik mijn gekke idee niet onmiddellijk uitvoerde. Hij hielp me met het opstarten van mijn blog zodat ik een kanaal had om mijn teksten, recepten en andere creatieve ideeën te delen. Over de naam moest ik niet lang nadenken. Enkele weken voor ik mijn blog opstartte, was ik begonnen met een eigen naailabeltje “Miss Pixie's Sewings”. Dus het was logisch dat mijn blog ook verbonden zou zijn aan Miss Pixie. Die naam koos ik omdat pixie oud-Engels is voor een elfje en ik gek ben op elfjes.

2. Heb je favoriete blogs?

Oei, dat is een lastige vraag. In plaats van de krant lees ik 's ochtends blogs. Op vrije momentjes open ik mijn bloglovin'-app en lees ik echt zowat alle blogposts die er in verschijnen. En er zijn ook heel wat bloggers die ik echt bewonder, zeker als ik zie wat sommigen hebben kunnen bereiken via hun blog.

Enkele van mijn favorieten zijn:

Unique Marieke ;)
Made by GG
Tales from the crib
Big city life
Leuke Wereld
Jace did it
Hilde@home
Emma en Mona
Chickslovefood
Ik maak het zelf nu
Ingthings
Liesellove
Nummer 44
Toertjes en Pateekes
...


3. Wil je een tip/diy/inspiratie meegeven?

Een tip voor alle bloggers: blog over wat je graag blogt! Ik ben begonnen als een crea-blog, maar tegenwoordig deel ik ook regelmatig iets persoonlijk. In het begin van mijn blog had ik dat nooit gedaan, maar nu voel ik me daar comfortabel genoeg bij. Ik ga ook door periodes en mijn lezers weten dat. Er zijn momenten dat ik enkel over naaien schrijf en dan zijn er momenten dat ik enkel recepten deel. Zoek vooral ook je eigen blogritme zonder druk op jezelf te zetten, want bloggen moet vooral leuk blijven!

Nood aan inspiratie? Ga eens naar de bib! In onze bib staat het vol met naai- en andere creatieve boeken. Ik vind het heerlijk om daar rond te lopen en gewoon door de boeken te bladeren. Het is eens iets anders dan door Pinterest scrollen. De stilte in de bib brengt me ook steeds tot rust waardoor ik terug vol energie naar huis kan! Ook uit magazines haal ik veel inspiratie.

4. Wat staat er op je wishlist?

Onder het motto “ik hoop dat ik de lotto win”:
– Verhuizen naar een huis. Het vriendje en ik wonen 2 jaar samen in ons appartementje. We wonen hier ontzettend graag, maar door onze hobby's en het materiaal dat we daar voor nodig hebben kampen we echt met een plaatsgebrek. Dus verhuizen is echt prioriteit. Ik kijk er echt naar uit om een hele hobby-kamer voor mezelf te hebben (inclusief girly behangpapier en roze kasten!)
– Een overlock. En dat is helemaal de schuld van Marte van Compagnie M. Tijdens de Lotta-skirt workshop bij Pand 42 liet ze me werken op haar overlock en het was liefde op het eerste zicht.
– Een spiegelreflex camera. Sinds mijn blogdate met Lobke van Leuke Wereld ben ik gaan beseffen dat de foto's die ik deelde op mijn blog niet altijd even professioneel waren. De laatste weken heb ik er al wat aan gewerkt, maar een degelijke camera is wel een must.

Voor de rest wil ik gewoon met even veel goesting en inspiratie blijven bloggen. En ik hoop mijn lezers te kunnen blijven boeien.

5. Hoe zie je jezelf binnen 10 jaar?

Binnen 10 jaar? Goh, dat is nog lang eh? Ik hoop dat mijn vriend en ik nog altijd even gelukkig zijn samen. En dat we misschien al 1 of 2 mini”s hebben rondlopen. En dat het vriendje van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken: gitaren bouwen. Daarnaast hoop ik nog steeds te bloggen en creatief bezig te zijn. En dat niet enkel meer als hobby. Daarnaast dromen Zus en ik van een koffie- en ontbijtbar samen en ik hoop dat die binnen 10 jaar een feit is.


Daarnaast nog een paar ‘favorietjes’, altijd fijn om te lezen!


• Wat is je favoriete plek in huis?

Mhm... Ons bed! Wij hebben echt een zalig bed met de beste matras ooit. Echt zalig om in neer te ploffen na een drukke dag of na een nachtje uit. In de vakantie (of in het weekend) durven het vriendje en ik wel eens een luilekker dagje inlassen waarbij we ontbijten in bed en de hele dag series of films kijken. Echt zalig!

• Wat is je favoriete tv-programma?

·        Ik heb niet echt 1 favoriet. Ik kijk vooral graag naar ziekenhuis-series en politie-series. Voor de moment zenden ze All Saints terug uit op Vitaya. Ik heb al die afleveringen al eens gezien, maar ik vind het echt geweldig om die nog eens opnieuw te zien. Daarnaast hou ik ook van kookprogramma's zoals Masterchef.

• Wat is je favoriete boek?

Mijn favoriete boek is “Memoirs of a geisha” van Arthur Golden. Ik heb dat boek echt stukgelezen. Het is ontzettend goed geschreven en ik krijg er maar geen genoeg van. Daarnaast ben ik ook gek op de Harry Potter-boeken die ik ontelbare keren heb herlezen. Ik heb zelfs een Harry Potter-tattoo op mijn rug: het teken van de deathly hallows met daaronder het woord “Lumos'.

• Wat is je favoriete gerecht?

Spaghettiiiiiiiiiiiiiii :) Ik zou dat elke dag kunnen eten, 's middags en 's avonds! Ik eet het liefst de spaghettisaus die mijn vriend maakt en die van de mama en de papa. Mijn favoriete spaghetti-restaurants zijn de Castard in Gent en de Skieve Lat in Wemmel. Echt allebei superlekkere spaghetti en gigantische porties.

• Wat is je favoriete muziek?

Ik ben vooral gek op pop en rock muziek. Mijn absolute lievelingsband is Nickelback. Ik heb al hun CD's en kan elk nummer volledig meebrullen. Ik zag hen al 2 keer live en kreeg met kerst tickets van Zus om in november naar hun optreden in de Lotto Arena te gaan. Wat je verder nog kan vinden in mijn CD-kast: Nirvana, Metallica, Tracy Chapman, Within Temptation, Sanity's Rage (= de band van het vriendje), Ed Sheeran, ...

• Wat is je (favoriete) verslaving? 

Tot voor kort had ik een serieuze Cola Zero-verslaving. Ik ben op enkele weken afgekickt en ben heel blij dat ik amper nog Cola Zero drink. Ondertussen stopte ik ook met suiker eten en zijn mijn andere verslavingen – Nutella, koffie en chocomelk – verdwenen. Het smaakt me niet meer. Waar ik wel nog nog een verslaving aan heb is: mijn vriendje en stofjes kopen. En dat zijn nu 2 verslavingen waar ik helemaal niet van af wil :)


Wil je ook graag meedoen met deze rubriek? Dat kan! Stuur me een mailtje via de email-button hiernaast en dan stuur ik je asap de vraagjes door!4 opmerkingen:

 1. Een supercreatieve madam! Ik ben zooo blij met mijn oorbelletjes! We hebben precies ook wat verslavingen gemeenschappelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe leuk om dit te lezen,we komen op sommige vlakken goed overeen en dat mijn beginnend blogje in je lijstje van favorieten staat vind ik super ;-) !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Marieke,
  Wil je die tutorials met tips voor je blog misschien ook met ons delen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo! :)
   Als je doorklikt naar de blog van Miss Pixie kom je er wel op terug denk ik. Maar hieronder zet ik nog even de links voor je op:
   http://misspixiesblog.blogspot.be/2015/04/tutorial-maak-je-eigen-blogger-thema.html
   http://misspixiesblog.blogspot.be/2015/05/tutorial-maak-je-eigen-blogger-thema.html
   http://misspixiesblog.blogspot.be/2015/05/tutorial-social-media-buttons-toevoegen-aan-je-blog.html

   Veel plezier en succes ermee!

   Liefs

   Verwijderen