zondag 26 juli 2015

Corn-mars-flakes

Enkele jaren geleden leende ik ooit eens een kookboek van mijn tante, ééntje van Nigella Lawson.
Stond daar een receptje in van mars cornflakes. 

't Receptje is delicious, daarom dat ik het even deel met jullie.
Ohja, 't is poepsimpel voor degene die niet graag en lang achter de potten staan.



Wat heb je daar nu voor nodig? 


4 mars repen
55 gram boter
2 - 1/5 kopjes gewone cornflakes 


Hoe maak je dat nu? 

1) Snij de mars repen in kleine blokjes, dat maakt dat ze sneller zullen smelten
2) Doe de mars blokjes samen met de boter in een kom, die je dan au-bain-marie smelt
nota: au-bain-marie = een pannetje met water op het vuur met daarop een kom met je ingrediënten, zo voorkom je dat je ingrediënten warmer worden dan 100°, wat maakt dat ze niet zullen aanbranden


3) Roer regelmatig om
4) Sla niet in paniek als je denk dat het begint te 'schiften', dat is perfect normaal en dat komt goed


4) Heb geduld, het duurt eventjes alvorens je een homogene massa zult bekomen


5) Voeg de cornflakes toe aan je gladde beslag 


6) Verdeel de cornflakes in cupcakevormpjes
7) Laat afkoelen in de koelkast
8) Smul ervan!



Enjoy!


3 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ik dit al eens gemaakt heb een tijd geleden, was superlekker :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te doen op deze regen dagen of samen met kinderen ook tof om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmm wel een caloriebom :)
    Ik heb ze liever met de chocopops, nog meer choco :)

    BeantwoordenVerwijderen