vrijdag 21 augustus 2015

De laatste keer dat ik ... een uitstap deed #1

Wekenlang, maandenlang broedde ik erop, ik wou graag een nieuwe rubriek op de blog.
Nu mag ik jullie hem vol spanning lanceren! Elke vrijdag neem ik jullie mee naar mijn laatste keren dat...


Deze week neem ik jullie mee naar de laatste keer dat ik op uitstap ging. 

Onlangs gingen Mijne Sjoe en ik op tweedaagse naar de Efteling. Iets wat al lang op ons verlanglijstje stond. Op een zotte dinsdagavond boekte we last-minuut een tripje naar de Efteling. Wat ik trouwens aanraad, last-minuut kan je heel wat geld uitsparen. Maar dat wist ge al zeker?

Op 10 augustus, 7 uur 's morgens stelde we onze gps in richting Kaatsheuvel. Aangekomen bij de ingang van het Efteling Hotel waar een supervriendelijk (zonder dat het overdreven is) personeel paraat staat, kregen we het plannetje in onze handen en gingen we richting ingang van het park.
Voor hotelgasten is er trouwens een aparte ingang, die zich rechtover het hotel bevind.
En, je hebt een halfuur vroeger toegang in het park. Maar daar zit een klein addertje, niet alle attracties zijn geopend, slechts enkelen. Maar ge hoort mij voor de rest zeker niet klagen.

Het park zelf is groot, groot, groot. Groot zeg ik jullie. Naar aanraden van vrienden van ons beter te doen in twee dagen en dat is zeker niet gelogen. Ik geloof niet dat je het park kunt bezoeken in één dag, of je moet heel bewuste keuzes gaan maken wat je wel en niet wil doen.
Maar in die twee dagen hebben wij wel alle attracties kunnen doen. Hoera! Behalve die twee dan die overkop gingen, die beruchte Baron en de Python. Daar krijgt ge mij met geen stokken in. Nee zelfs niet voor 1 miljoen euro. Maar Mijne Sjoe deed ze wel, dus dubbel hoera voor hem.


Wat ik jullie ook aanraad, moesten jullie ook die sprookjesachtige kriebels gekregen hebben, is de app van Efteling voor op je smartphone. Download die maar, trust me.
Wat ik daar zo tof aan vind vraagt ge u af? Met uwe gsm in 't park lopen? Wel, ge kunt daar zien wat de afstand is tot een bepaalde attractie, in minuten stappen. Zo weet je waar je aan begint als je opeens bedenk dat je die ene attractie nog eens wil doen en je je realiseert dat ze 13 minuten stappen is tot je ze zal bereiken.
Maar, wat nog fantastischer is, ge kunt via de app zien wat de wachttijd is voor de attracties. Zo kan ik u vertellen dat de Baron een gemiddelde wachttijd had van 80 minuten. Daarvoor dient dat halfuur eerder toegang dus, om alvast klaar te staan in de rij.Verder wil ik ook nog even stoefen over de eet- en drankgelegenheden. Overal in het park vind je kraampjes en restaurantjes. En, eerlijk waar, dat valt allemaal super goed mee van prijs! Een cécémel frappé (echt su-per lekker) heb je al voor 2,85 euro. 't Is een grote beker dus zeker zijn geld waard.
Je kan er trouwens ook "uit de muur halen'', iets typisch Nederlands! Voor 1,85 euro krijg je een lekkere frikandel, die lekker smaakt, ook al komt hij uit de muur.
Menuutjes waar eten en drinken gecombineerd worden hebben van een prijs van om en bij de 7 euro.

Ook de souvenirwinkeltjes, die spullen kosten echt niet veel geld.
Wij kochten er magneetjes aan 2 euro 't stuk, een spookjesboom van 8 euro en een automatische bellenblaas die ons 9 euro koste.
Voor de mooie herinneringen te koesteren kochten we ook nog een fotoboekje van 2 euro.
En voor wie zou denken, die zijn zeker rijk.. Nee hoor, wij zijn eigenlijk tamelijk gierig.


En als laatste, moest ge nog steeds niet overtuigd zijn, het ontbijt is fan-tas-tisch. Ik moet u eerlijk bekennen dat ik in mijn 21 jarig bestaan nog nooit van mijn leven zo'n ontbijt heb gezien.
Talrijke soorten broden, ontbijtkoeken, muesli, yoghurt, fruitsla, vers fruit, spek met eieren, smooties, tal van soorten drinken warm en koud, ...
Ge kunt het zo zot niet bedenken of het staat er, zelf pannenkoeken, cupcakes en donuts. Het bevind zich op de ontbijttafel.
Door al mijn enthousiasme en overdondering vergat ik een foto te nemen, ge kunt niet geloven hoeveel spijt ik daar van heb.

En tot slot, we kregen een leuke postkaart die we konden versturen én gefrankeerd werd door de Efteling.


Ik hoef jullie zeker niet te vertellen dat wij een sprookjesachtig verblijf hadden?


Hebben jullie nog andere tips wat uitstapjes betreft? :)


7 opmerkingen:

 1. De efteling staat hier dit weekend op op de planning, wel maar één dag maar wij gaan toch vooral voor de attracties voor de allerkleinsten, ben benieuwd! Het is al jaaaaaaaaaaaaaren geleden dat ik er nog eens geweest ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Efteling is voor ons het leukste en park om naar toe te gaan. Wij gaan meestal in de winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe 2 daagse uitstap naar een leuk pretpark.Wij zijn er vorig jaar 1 dag naar toe geweest met mijn zus en haar gezin.Heel leuk en gezellig park.Ik durf nergens in maar ga mee voor de gezelligheid en voor de tassen bij te houden als zijn ergens in gaan en ondertussen bekijk ik het volk dat langs komt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat moet lukken! Ik heb toevallig deze week een weekendje efteling geboekt (ook met korting uiteraard) voor in oktober. Jouw tips neem ik alvast mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons staat er ook nog een tripje Efteling op de agenda. Mercikes voor je tips!

  Tina
  www.direcreatievebijtjeS.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Efteling blijft toch één van de mooiste pretparken he... 't is ook meer dan een pretpark... 2 jaar geleden dat ik er nog geweest ben, dus misschien eens iets om in het najaar te doen, als het allemaal wat minder druk is :)

  Overkop vind ik geen probleem, maar ik wordt doodziek van alles wat rondjes draait :p Geen dansende theekopjes voor mij ;)

  BeantwoordenVerwijderen