woensdag 26 augustus 2015

De liebster award!

Sommigen onder jullie weten dit al maar ik volg meteen een online cursus rond bloggen. Kathleen van verbeelding.org organiseert dit! Gedurende één maand krijg je zo om de twee dagen een 'les' waarmee je aan de slag kan gaan.
In één van de laatste lessen ging over samen aan de slag gaan met andere bloggers. Ze vertelde onder meer over de ''stokjes" in blogland, dit zijn vragenlijsten in blogland!
Een review over (die nu al fantastische) cursus komt er later trouwens!

En kijk nu, zonder te moeten smeken, ben ik genomineerd voor de Liebster Award! De lieve Karine van Little Stories to Read nomineerde mij, een dikke dankjewel hiervoor!


Liebster Awad?

De Liebster Award is 'een stokje' (lees: zoals een estafettestok, de award doorgeven aan anderen), eigenlijk speciaal bedoeld om de kleine bloggers onder ons wat te promoten en te ontdekken. Zo heb je voortdurend een draaiende ketting.
De bedoeling is dat de blogger die jouw genomineerd heeft nieuwe vragen voor de genomineerden opstelt, zodat elke Liebster Award anders is.
Dus ook aan mij om straks een aantal nieuwe vragen voor te schotelen aan mijn genomineerden.

De vragen

1. Op welk moment besliste je om een blog te beginnen? Wat trok je over de streep?

In mei 2014 ben ik begonnen met mijn blog, dus een goed jaar ondertussen. Op sociale media zag ik geregeld bijzondere, leuke blogs tevoorschijn komen. Vraag me niet waarom, maar op de één of andere manier keek ik op naar die bloggers. Ik vind het bijzonder fijn om andere verhalen te lezen. Een bepaalde mening, een levensverhaal, een prachtige creatie of gewoon een leuke foto, die mensen delen hun verhaal met de rest van de wereld en dat inspireerde mij.
Na wekenlang twijfelen, hakte ik de knoop door! Ik ben altijd al een sociale geweest, het leek mij een leuke uitdaging om te rest van de wereld te entertainen met mijn verhalen!

2. Had je blog voorbeelden of heb je het allemaal zelf uitgezocht?

Eerlijk toegeven had ik niet echt voorbeelden. Ik startte mijn blog op een impulsieve bui op. Via Google zocht ik naar de mogelijkheden en ging mijn eigen gang. Er was geen voorbereiding voor mijn blog, ik wist ook niet waar ik aan begon.
Wie mijn blog al van in het begin volgt zal ondertussen al enkele veranderingen gezien hebben. Niet alleen in het schrijven zelf maar ook de lay-out heeft onlangs een totale make-over gekregen.
Ik ben content met dat blogje van mij.

3. Ga je naar blogevenementen? Heb je dan verwachtingen?

Tot nu toe heb ik er maar ééntje gedaan, de Femma blogschool. Natuurlijk heb je wel een aantal verwachtingen in je hoofd die niet altijd ingevuld worden. Maar ik ben blij dat ik de gezichten achter een blog kan leren kennen. In de toekomst ben ik wel van plan om de blogevenementen die ik kan mee nemen zeker meeneem. En, ge weet meteen waarover te praten. In zo'n bende bloggers vallen er volgens mij zelden stiltes!
En te zien aan de social media waar dan allerlei foto's tevoorschijn komen is 't daar altijd plezant!

4. Wat vinden je vrienden en familie van je blog? Of wordt er niet over gepraat?

Echt praten over mijn blog doen we hier niet vaak. Maar ik merk wel dat familie en vrienden mijn blog lezen. 't Is dan ook fijn om complimentjes te krijgen.
Maar, ze staan hier wel altijd klaar om me te helpen. Niet enkel bij twijfelachtigheden maar bijvoorbeeld ook om foto's te nemen.

5. Wat hoop je met je blog te bereiken?

Echte doelen heb ik niet voor ogen. 't Is misschien wat cliché maar voor mij is het goed op dit moment. Geld verdienen met mijn blog hoeft voor mij niet, voor mij is het een hobby die ik vol passie wil delen met anderen.
Natuurlijk doet het deugd om te zien dat je x-aantal bezoekers per dag hebt, ik doe af en toe wel eens een vreugde dansje als dat cijfer te lucht in gaat.
Wat ik ook bijzonder leuk vind is om de reacties te lezen, die complimentjes kunnen echt deugd doen!

6. Ben je ooit van plan om naar het buitenland te verhuizen en wat zou je daar dan graag doen?

Naar het buitenland verhuizen zit er niet in. Daarom ben ik een te groot familiemens, ik zou mijn omgeving niet kunnen missen.
Maar ik hoop wel veel te kunnen reizen, dat hoeft voor mij niet naar de andere kant van de wereld te zijn, dicht bij huis is oor mij ook al dik oké.

7. Hoe zou jij gereageerd hebben als je op de noodlottige Thalys had gezeten? Zou je de dader proberen overmeesteren? Of zou je bevriezen of wegrennen?

Ik ben iemand met veel angst dus de kans zit er dik in dat ik me laat bevriezen. 'k Zou eerlijk gezegd niet weten wat te doen mocht me dat overkomen. Ik denk dat ik me stil hou in een hoekje.

8. Je wordt verbannen naar een onbewoond eiland voor 1 jaar. Je mag 10 materiële zaken meenemen. Wat gaat er mee in je bagage?
 1. Mijne Sjoe
 2. iPhone
 3. Boeken
 4. Bijl
 5. Hoofdkussen
 6. Mijn beer
 7. Boot
 8. Vishengel
 9. Lucifers
 10. Kookpotje
9. Welk goed doel steun je? Of zet je je op een andere manier in voor de samenleving?

Ik ben niet iemand die een bepaald bedrag op een rekeningnummer zal storten. De kleine acties die gebeuren krijgen van mij wel steun. Wanneer er groepen/doelen aanbellen om steunkaarten of snoepjes te kopen ten voordele van ... zal ik die meestal wel steunen.
Zo heb ik me ook laten registeren als orgaandonor, het verhaal kan je hier op mijn blog terugvinden.

10. Je mag van job veranderen of een job kiezen? Welk beroep zou je willen uitoefenen?

Aangezien ik mijn eigen stekje in de werkwereld nog niet gevonden heb laat ik die vraag nog even open.
Sinds kort heb ik wel zoiets van 'een eigen stoffenwinkeltje dat zou fantastisch zijn', maar die droom leg ik opzij.

11. Men geeft je de kans om een groot bedrijf te leiden? Van welk bedrijf zou je CEO willen zijn en wat zou je er veranderen? Hoe zou je je personeel motiveren?

Pfoe, moeilijke vraag... Een bedrijf leiden zit niet in mijn genen denk ik!

Mijn genomineerden

Miss Pixie
Mme Carper
Miss Koffieklets
Madame Stof
Voskosmos
Aj Stoffenspulletjes

Mijn vragen (Ik haalde mijn inspiratie uit 1000 vragen aan jezelf uit Flow)

1. Wat is het ergste waarover je hebt gelogen in je leven?
2. Wat is je favoriete Youtube filmpje?
3. Is er een vreemde eetcombinatie waar je dol op bent?
4. Wat is jouw guilty pleasure?
5. Hoe beleg je liefst je boterham?
6. Wat was je duurste aankoop het laatste jaar?
7. In welk gangpad zou je racen als je één minuut gratis mocht winkelen in een supermarkt?
8. Wat ligt er op je nachtkastje?
9. Welk nutteloos talent bezit je?
10. Wanneer heb je voor het laatst enorm veel plezier gehad?
11. Wat was je laatste tweedehands aankoop?


Ik ben benieuwd!


7 opmerkingen:

 1. Woow, thx voor de nominatie :)
  Ik zal hem dit weekend invullen.
  En tedjuh, ik dacht eindelijk van die moeilijke vragen uit dat boeken vanaf te zijn ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om je zo weer iets beter te leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om mijn naam tussen de genomineerden te zien staan!
  DANKJEWEL!
  Ook ik maak er dit weekend werk van om je vragen te beantwoorden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat met je nominatie Marieke! Ben je nog niet vergeten maar wacht nog op een beslissing deze week om de vragenlijst volledig up to date te kunnen invullen. Dikke zoen en veel liefs uit Antwerpen, Saskia x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat met je Liebster award,ik heb die ook al eens gekregen ;-) en tof dat we nu eens iets extra over jou te weten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voilà, zo moeilijk was het niet!
  Je sjoe mocht wel niet mee naar het eiland. Alleen materiële zaken. Misschien een foto van hem meenemen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, onder materiële zaken versta ik wel mijne Sjoe :D Ge kunt die vastnemen hé dus voor mij telt dat :D Zonder mijne Sjoe ga ik niet vertrekken ! :)

   Verwijderen