woensdag 19 augustus 2015

Gastblog by Stannel

We zijn aan de zesde gastblogger toe. Elke derde woensdag van de maand komt er een blogger op bezoek, die vuur ik wat vragen af om zo meer te weten te komen achter het gezicht van de blogger.

Deze keer stel ik Lindsy aan jullie voor, bij velen doet ze ongetwijfeld een belletje rinkelen want ze is het gezicht achter de creatieve naaiblog ''Stannel''
Ze tovert van elk lapje stof een mooie creatie vanonder haar naaimachine!
1. Stel je blog kort voor (waarom ben je beginnen bloggen, had je een voorbeeld, waar haalde je je inspiratie vandaan voor je blognaam)

Ik ben Lindsy, 37, mama van Stan (°2011) en Nel (°2012). Ik ben woonachtig te Rillaar (deelgemeente van Aarschot) en geef Lichamelijke opvoeding in de middelbare school waar ik tevens oudleerling ben.
Mijn eerste naaiervaring dateert uit 1996.  Ik trok na mijn zesde middelbaar een jaar naar de Verenigde Staten als uitwisselingsstudent.  Ik zat daar als senior in een high school in Texas.  Ik mocht mijn eigen lessenpakket samenstellen en koos voor koken, sporten en naaien.  Na een studie van 6 jaar Latijn had ik er even genoeg van.  Dat jaar maakte ik onder andere een salopetjurkje voor mezelf.
Nadien werd er niets meer genaaid totdat ik in 2011, zwanger van Stan, het doopsuiker zelf wilde maken.  Ik schuimde het internet af op zoek naar leuke ideeën.  Samen met mijn schoonma maakte ik zakjes uit stof en vilt.

De naaikriebel was helemaal terug.  Een jaartje later, zwanger van Nel, maakte ik zakdoekhoesjes en pennenzakjes voor in de handtas als doopsuiker.

Zo begon ook het bloggen.  Ik kreeg veel vraag naar die zelfgemaakte zakjes (toen was er nog niet veel over te vinden in tegenstelling tot nu) en na vele uitgebreide mailtjes met toekomstige mama’s, besloot ik een tutorial van de zakjes op een blog te zetten.  Bloggen.be werd geruild voor blogspot en zo werd ‘Stannel’ geboren.  Elke keer weer schrik ik ervan hoeveel mensen mijn verhalen en creaties komen bekijken.  Meer dan 750 volgers via bloglovin’! Heel tof!

Mijn favoriet naaisels:
Mijn moeilijkste creatie:
Ambities?  Ik heb al de vraag gekregen om workshops te gaan geven maar voorlopig zeg ik ‘neen'. De schaarse tijd die ik heb, spendeer ik liever zelf achter de naaimachine.  Ik geniet  van mijn naailessen op donderdag, de occasionele stikbijeenkomsten met de collega’s of een naaicafé . Ik geniet vooral van uitjes en weekends met naaisters/blogsters.

2. Heb je favoriete blogs?

Wel er zijn van die blogmadammen die mijn mond doen open vallen bij het lezen van hun maaksels.

  • Nele van Spiegelstiksels maakt geen kledij maar kunstwerken.  Al haar creaties zijn tot in de puntjes afgewerkt.  Daar kick ik op.
  • Riet van Leven met Liv omdat ze een creatief brein is!  Innovatieve oplossingen vinden voor alledaagse frustraties.  Daarvoor moet je bij Riet zijn.
  • Maar ik kijk ook op naar Eva van Byevamaria
  • Debora van Toertjes&Pateekes omdat ze zo mooi kleuren en stofjes kunnen combineren.  Dat lukt mij niet altijd!
Ik zou een hele lijst kunnen maken van alle blogs die ik volg en waarom.  Zo heeft elke blogmadam wel iets waardoor ik steeds terug ga piepen op hun blog.  Ondertussen heb ik al vele blogmadammen ontmoet.  En dan lees je die blogs toch extra graag!

3. Wil je een tip/diy/inspiratie meegeven?

Mijn tip?  Naai niet in functie van je blog.  Maak gewoon waar je zin in hebt, in de kleuren die jij tof vindt en op de momenten dat je energie hebt.  Big, bigger en biggest hoeven voor mij niet.  

4. Wat staat er op je wishlist?

Mijn naaiwishlist:, Een kaptrui met rits voor Stan, vele kleedjes voor Nel en vooral samen naaien met vriendinnen.  Eind augustus zijn mijn ouders 50 jaar getrouwd.  Ik ga voor Stan een hemdje maken en voor Nel in hetzelfde stofje een kleedje uit een nieuw patroon van Compagnie M, de Ileana.  Echt de moeite!

5. Hoe zie je jezelf binnen 10 jaar?

Het overdadig sporten en twee zwangerschappen op zeer korte tijd hebben hun tol geëist van mijn lichaam.  Een hernia en artrose in mijn rug maken het dagelijkse leven een uitdaging (laten we het zo positief stellen).  Ik hoop dat mijn gezondheid er niet op achteruit gaat in 10 jaar…

6. Mijn naaimachines

Mijn allereerste machine was een Lewenstein die ik mocht lenen van mijn ma.  40 jaar oud en dat ding woog wel 10kg.  Ik kuiste tijdens mijn eerste naailessen dat ding helemaal uit.  Dat beest werkt nog steeds.
Mijn tweede naaimachine was een Bernette 25.   Zeer gebruiksvriendelijk!  Is verkocht aan een vriendin.
Een groepsaankoop met een serieuze korting trok me over de streep.  Nu heb ik een toestel van een hogere prijsklasse: Pfaff Expression 3.5.
Mijn overlock is een Bernina 800DL.  Een absolute aanrader!


Daarnaast nog een paar favorietjes, altijd fijn om te lezen!


Wat is je favoriete plek in huis?

De zetel.  No doubt!  Alleen wordt dat favoriete plekje veel te weinig bezocht.

Wat is je favoriete tv-programma?

Aangezien tv kijken en zetelliggen meestal samenhangen,  wordt er hier maar weinig tv gekeken. Toch kunnen mijn man en ik ervan genieten om via de digibox nog snel voor het slapengaan een aflevering van ‘The big bang theorie’, ‘Bones’ of ‘The Voice UK’ mee te pikken.  Leuke no-brainers!

Wat is je favoriete boek?

Ik lees amper.  Dan kies ik eerder een goed naaiboek!

Wat is je favoriete gerecht?

Spaghetti, wokgerechten, maar ook frietjes!

Wat is je favoriete muziek?

Ik ben zo wat blijven steken in de jaren 80 wat muziek betreft.  En voor de rest mag het goed dansbaar zijn!

Wat is je (favoriete) verslaving? 

Chocolade, stofjes en online shoppen…


Wil je ook graag meedoen met deze rubriek? Dat kan zeker! Stuur me een mailtje via de email-button hiernaast en dan stuur ik je asap de vraagjes door!3 opmerkingen: