dinsdag 29 september 2015

Waarom "Meststoffen voor jouw blog" een toppertje is

Enkele weken geleden zag ik dat Kathleen (het gezicht achter 'verbeelding.org'), een online cursus lanceerde. 'Meststoffen voor jouw blog', met als doel je blog te laten groeien tot de blog die je zelf wil. Een heleboel twijfels staken meteen de kop op of ik deze ging volgen of niet.

Verwachtingen


Wat ik van een blogcursus verwacht is dat ze me nieuwe dingen aanleert. Mij laat zien hoe het moet, waarop ik moet letten en ook echt zelf aan de slag kan gaan met de informatie die gegeven wordt. Het moet me aanzetten om nieuwe dingen te gaan uitproberen, om mijn grenzen te verleggen en om mezelf trotst te laten zijn op mijn blog.

Na een heleboel twijfel, na wat gehoor bij andere bloggers die interesse hadden en na wat reviews te hebben gelezen hakte ik dan toch de knoop door en schreef me in. Toch wel met een klein bang hartje om eerlijk te zijn.

Bron: verbeelding.org


3 2 1, here we go!


Op 3 augustus belandde het eerste mailtje in de mailbox, ahja want het is een online cursus. Ge hoeft er dus helemaal niet voor buiten te komen. Nee nee, op uw gemaksken in de zetel (met een koeksken en een drankske zoals Kathleen zelf zegt), daar begint het mee.

We gingen meteen van start, het eerste wat we moesten doen was ons lid maken van de Meststoffen-Facebookgroep. Daar kon ik meteen al de andere cursisten leren kennen, de eerste stap was gezet. Later gedurende de cursus kun je er terecht met problemen, tips én complimentjes. En nee, ik ga daar niet naar linken, ge moet uw eerst braafkes inschrijven. Voor wat hoor wat natuurlijk!

Het was telkens enthousiast uitkijken naar de volgende mailtjes! Gedurende één maand krijg je maar liefst zeventien mailtjes!

Die mailtjes staan vol inspiratie, tips en doe-opdrachten. Die doe-opdrachten vond ik het leukst, die zetten je echt aan het werk! Je ziet je blog echt veranderen, voor en achter de schermen. Kathleen zet je dus aan het werk, maar onder het motto 'bloggen moet vooral leuk blijven'.

De zaadjes gepland. Je blog begint tijdens de cursus al echt te ontkiemen om in thema te blijven. Wanneer de cursus is afgelopen, een maand verder, zag ik mijn blog al echt groeien. Mijn cijfers gingen de lucht in en daar doet ge het voor. Ik maakte de laatste maand echt vaak vreugdesprongetjes!
Hopelijk kan mijn blog blijven groeien en bloeien.

Van kilo's inspiratie tot hoe je een centje kan bijverdienen aan je blog, alle onderwerpen komen uitvoerig aan bod.
Er wordt stapje voor stapje uitgelegd hoe je bepaalde zaken aanpakt en waar je op moet letten.

Wat ik ook fantastisch vond is de opbouw en lay-out van de mailtjes. Kathleen haar schrijfwijze is de max, zonder overdrijven. Dus ge moet geen saaie mailtjes verwachten, absoluut niet! 't Is een plezier om te lezen!

En de de prijs, ook niet onbelangrijk! De online cursus die je één maand lang mee op sleeptouw neemt, waarin je maar liefst zeventien mailtjes mag ontvangen, hoeveel kost dat nu eigenlijk? Wel ik genoot nog van een korting van 10 euro, jipiejeej omdat ik bij de vroege vogels was! Ondertussen is de prijs 59 euro en als je het mij vraagt, het is je geld zeker waard!

Eigenlijk is dat nog niet alles, want Kathleen zorgt ook voor leuke extra's! Ontdek ze zelf maar, ik verklap niet al te veel.

Voor alle twijfelaars -mezelf meegerekend - nu nog onder ons, als je je aanmeld kun je een gratis proeflesje krijgen.

Een aanrader?


Ab-so-luut! Vanaf mailtje één waren mijn twijfels als sneeuw voor de zon verdwenen. Kathleen maakte er echt haar werk van! Ze neemt je mee in de echte blogwereld, laat je sleutelen aan je blog. Natuurlijk, je bent zelf verantwoordelijk voor je 'plantje'. Kathleen geeft je de zaadjes mee, laat je gedurende vier weken ontkiemen maar daarna moet je het zelf wel onderhouden. Ze kan natuurlijk niet eeuwig je handje vasthouden.

Meststoffen voor jouw blog vs. Femma Blogweekend


Velen onder jullie weten dat ik in mei op Femma Blogweekend ging. Na dat weekend ben ik toch wat met dubbele gevoelens achter gebleven. 't Was anders dan verwacht laat ons zeggen, bij Femma kregen we tips en tricks mee waarmee we zelf thuis mee aan de slag moesten gaan. En als ik eerlijk ben, ik had niet het gevoel dat mijn blog er echt veel aan gehad heeft. Wat niet wil zeggen dat mijn blog de perfectie is, integendeel. Wat dat nog eens extra teleurstellend maakte is dat ik er (voor mij dan gerekend) bijzonder veel geld voor neertelde. Sorry gasten, mijn mening, schiet me niet dood! 
Pas op, ik ga Femma en hun organisatoren niet zwart maken maar verwachtingen kunnen verschillen. Ik ga nog altijd vol enthousiasme naar bijéénkomsten van mijn Femma!

Bij Meststoffen weet je precies wat je moet gaan doen. Kathleen geeft je de pap in de mond om het te moeten verwoorden. Je kunt meteen aan de slag.
Wat ik ook bijzonder vind, na de twee blogboeken en na het Femma Blogweekend bleef Kathleen me verbazen over zaken die ik niet wist.

Mocht ik dus voor de keuze staan, Meststoffen of Femma, ik antwoord volmondig, zonder twijfel Meststoffen voor jouw blog!


Waaraan  twijfel je nog? Inschrijven is de boodschap!
2 opmerkingen:

  1. Voorlopig is mijn blog nog echt een hobby, een aanvulling op al mijn andere hobby's ... maar wanneer ik eens de tijd vind om mij er echt in te verdiepen, dan hou ik de cursus meststoffen zeker in mijn achterhoofd!!!!! Ondertussen nomineerde ik jouw voor een liebster award op mijn eigen blogje ;-) check letoiledemarcel.blospot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan dit volledig volgen, Marieke! Momenteel is mijn blog nog in opstartfase en ben ik er zeker van dat ik Kathleens cursus binnenkort zal kunnen toepassen. Ik was ingeschreven voor de Femma Blogschool verleden week, maar aangezien ik moest geopereerd worden, kon ik er onmogelijk bij zijn...dus ben mijn centjes kwijt en dat is serieuze dobber. Maar ja, wou gewoon even reageren dat ik jouw gedachtengang zeker kan volgen!

    BeantwoordenVerwijderen