vrijdag 23 oktober 2015

Engelse appeltaart

Kende het gevoel wanneer ge in de bakker loopt en al die pateekes naar u ziet kijken?
Gebak en taarten kijken mij altijd verliefd aan.

Er is hier een receptje die hoog in mijn zoetebekjes-top staat. Een appeltaartje, maar geen basic receptje. Nee nee, à la Unique Marieke moet altijd dat tikkeltje 'speciaal' bevatten. Wat het sausje 'unique' maakt is dat er een sausje op moet tijdens het bakken.

Hier gaan we!

Wat heb je daar nu voor nodig?

12 lepels zelfrijzende bloem
10 lepels fijne kristelsuiker
8 lepels melk
5 lepels gewone olie
2 zakjes vanilliesuiker
2 eieren (dooier + wit)
2 grote appels
beetje paneermeel

extra voor het sausje:
70 gr boter
5 lepels fijne kristalsuiker
1 eitje

nota: ''lepels' wat bedoel je daar nu mee' hoor ik jullie denken. Zorg gewoon dat je ongeveer evenredige lepels hebt. Een lepel met een torentje bij bloem, een lepel met torentje bij de suiker. Een afgestreken lepel bij de bloem, een afgestreken bij de suiker. Simple comme bonjour!

Hoe maak je dat nu?

Kieper alle ingrediënten samen in één pot en laat de mixer zijn gang gaan tot je een homogene massa hebt.
Boter je vorm in en bestrooi met paneermeel.
Appeltjes in schijfjes snijden en in de ronde schikken.
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.

Voor het sausje:
Smelt de 70 gram boter.
Voeg de 5 lepels kristelsuiker toe.
1 geklopt eitje erbij.

Doe het sausje over de taart na de 20 minuten en doe de taart dan opnieuw 15 minuten in een oven van 220°C.



Smoakelik!



1 opmerking:

  1. Mmmmm dat ziet er lekker uit!!! Ga hem eens een keer maken

    BeantwoordenVerwijderen