woensdag 21 oktober 2015

Gastblog by Little Stories to Read!

Vol trots stel ik je een nieuwe blogger voor! Dit keer ééntje die mij nauw aan het hart ligt.
Ik leerde Karine kennen op het Femma blogweekend, wat een madam! Het zou mijn mama kunnen zijn maar we hebben nog steeds een leuke band! Hoe leuk is dat? :)

Karine heeft een super leuke blog met de naam 'Little Stories to Read'! Zoals haar naam als verklapt, je kunt op haar blog korte vertellementjes vinden over 'het leven zoals het is', maar dan met een grappige toets. 


1. Stel je blog kort voor (waarom ben je beginnen bloggen, had je een voorbeeld, waar haalde je inspiratie voor je blognaam?)

De wereld van bloggers fascineerde mij al lang. Ik dacht echter niet dat ik de nodige skills had om er zelf één te bouwen. Ik werk al lang met een computer maar kan hem niet technisch bewerken. Van computertaal wist ik niets.
Dat is de reden waarom ik nog altijd via Blogger blog. Ik mis de IT - kennis en misschien het lef om er veel mee te experimenteren.
Ik startte mijn blog omdat mijn kinderen (18 en 20 jaar) vonden dat ik teveel 'verhaaltjes' op Facebook zette. 'Daar dient Facebook niet voor, mams!' riepen ze alle twee.
Zo is mijn blog geboren in de Kerstvakantie 2014. Eerder uit koppigheid.
Een naam kiezen voor mijn blog vond ik moeilijk. Ik schrijf kort en krachtig. Lange verhalen vervelen mij snel. Vandaar Little Stories to read. Little Stories was al bezet.
Een voorbeeld had ik niet. Gewoon beginnen en we zien wel waar we eindigen. Ik maak er een punt van om tijdens blokperiodes van de kinderen wat meer  thuis te zijn voor hen.

Ik keek er vroeger tegenaan maar nu kruip ik gewoon in de online wereld en heb ik tijd te kort.

2. Heb je favoriete blogs?

Ik scroll veel en zo passeren er veel blogs. Ik heb te weinig tijd om andere blogs op de voet te volgen. De bloggers die ik ontmoet in real life krijgen een speciaal plekje. 
Ik volg wel enkele blogs die tips en tricks geven om je blog te verbouwen of aan te passen.
De bekendste blogster van Europa Chiara Ferragni heb ik toevallig ontdekt: fascinerend wat die heeft bereikt. Jezelf niet verliezen is voor haar ook al wat moeilijker geworden. Als je overladen wordt met dure handtassen, schoenen, gadgets, dure hotelkamers - wat doet dat met je karakter?
Ze is veel vermagerd en ziet er altijd perfect uit. Dollartekens in haar ogen? Ik krijg er stilaan een dubbel gevoel bij. Onlangs gaf iemand kritiek op een van haar modefoto's op Instagram. Even later keek ik nog eens en de reactie vond ik niet meer terug. Het ging over haar 'anorectische' look en was helemaal niet slecht bedoeld. Als je haar bekijkt toen ze begon en nu : dat is een wereld van verschil (en van kilo's).  

3. Wil je een tip/diy/inspiratie meegeven?

Hou je blog sober. Dat is ook het succes van Google: open Google en je weet wat ik bedoel - eenvoud. Een wit blad met net genoeg informatie geeft rust en overzicht. 

4. Wat staat er op je wishlist?

Onze 2 kinderen gelukkig zien: hopelijk vinden ze na hun studies een toffe job en gaan ze hun eigen weg. 
Voor mezelf: gezond en gelukkig blijven. Het leven heeft me al vrij veel gegeven. 
Ik heb wel moeten vechten om te komen waar ik nu ben. Het heeft me sterker gemaakt. 

5. Hoe zie je jezelf binnen 10 jaar?

Daar wil ik echt nog niet aan denken. Dan ben ik op een leeftijd die ik niet wil uitspreken. 
Ik voel me vandaag nog altijd 18. 


Daarnaast nog een paar favorietjes, altijd fijn om te lezen!


• Wat is je favoriete plek in huis?

Onze zithoek met breedbeeld tv en de perfecte zetel including een plaatsje voor de 2 poezen. 
De laatste tijd zit ik veeleer achter de pc (ik zweer bij een desktop) in ons bureel. Onze oudste poes durft dan wel naast mij te zitten om door het raam te kijken naar  .... ?

• Wat is je favoriete tv-programma?

Game of Thrones, Downton Abbey, The Legacy,  Outlander, The Fall, ...

• Wat is je favoriete boek?

Ik hou wel van Nicci French (onlangs nog een minachtende opmerking over gelezen gemaakt door een 'intellectueel'). Het kan mij niet schelen: dit koppel schrijft beregoed. 
De reeks over de psychotherapeute Frieda Klein is fantastisch. Tip: begin bij Blauwe Maandag (het 1ste deel!). Jozef de Poolse gastarbeider vind ik top.  

•Wat is je favoriete gerecht?

Zonder twijfel Pasta Vongole (best ever aan het Gardameer in Sirmione)

• Wat is je favoriete muziek?

Ik luister al sinds hun ontstaan naar Studio Brussel. Nieuw talent wordt sowieso daar ontdekt nog voor de grote massa er ooit van gehoord heeft. 
Ik hou van Oscar and The Wolf, Stromae, Moloko, Florence and the Machine, Christine and the Queens,  Kendrick Lamar, Rihanna, Kathy B., ...

• Wat is je (favoriete) verslaving?

Champagne, Gin Tonic, Prosecco, Wijn
Je zult mij niet snel zien met een plat watertje op een terrasje. 
Samenzijn met vrienden staat hoog op mijn to do lijstje: ik ben een sociaal beest. 
Sporten: ik ben niet verslaafd maar sport regelmatig om in conditie te blijven. 
Ik neem, op het werk,  altijd de trap naar het bedrijfsrestaurant, tot en met 4 verdiepingen is geen probleem.


Wil je ook graag meedoen met deze rubriek? Dat kan zeker! Stuur me een mailtje via de email-button hiernaast en dan stuur ik je asap de vraagjes door!


2 opmerkingen:

  1. Marieke, ik voel me vereerd om een plaatsje te krijgen op je blog. We hebben elkaar 1 keer ontmoet in real time en volgen elkaar sindsdien.
    Merci en nog veel succes met alles wat je doet.
    Je bent UNIEK en je blognaam is perfect gekozen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om Karine op deze manier beter te leren kennen! Je hebt er een fijne dame uitgekozen om te interviewen ! Ik ben benieuwd naar de volgende!

    BeantwoordenVerwijderen