zondag 25 oktober 2015

Madame Poppemie

Ik ben een echt poppenkind! Mijn poppenperiode heeft dan ook heel lang geduurd, tot een jaar of 12 speelde ik echt actief met poppen. En nog steeds, ik heb een hele lieve pop die af en toe een andere outfit krijgt. Nog een geheim, ik slaap nog steeds met een knuffel.
Helemaal pop- en knuffelverslaafd dus!

Een hele tijd geleden was ik op zoek naar het boek 'De poppen van tante Hilde', die vond ik bij Hotstof. Maar tot al die tijd in de boekenkast gebleven, wegens 'te moeilijk om te maken'.

Tot nu... Ik zag onlangs heerlijke poppen voorbij komen bij Paspelpoezen en de jaloezie dook alweer op. Klaar om de handen in elkaar te slaan en aan de slag te gaan!

Het boek is echt top, alles staat zo goed uitgelegd dat het echt helemaal niet moeilijk is (zelfs voor mij inderdaad). Er kruipt wel wat tijd in het maken van de pop maar het loont!!


Ik koos er voor om het simpel te houden. Kleedjes, dat is iets voor bij een volgende pop.


Wegens gebrek aan een juiste kleur fleece (en niet kunnen wachten) een wit kopken, maar toch iets opgefleurd met een bloemetje.


Netjes afgekeken bij Paspelpoezen, strikjes op de kousen!
Voor het gezicht nam ik mama nog even onder de arm ... Niemand is perfect, mijn pop dus ook niet.Madame Poppemie zal wel nog een poppenvriendin krijgen, das zeker :)

9 opmerkingen:

 1. waw, als je dat al kan maken dan ben je geen beginner meer! aan zo'n prutswerkjes begin ik zelfs niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is niet zo moeilijk als het eruit ziet! :) Echt héél goed te doen!

   Liefs x

   Verwijderen
 2. Mooi! Zo'n pop wil ieder kind. Het bloementhema van je blog komt er in voor. Vind ik leuk, of is dat toeval?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Puur toeval! :) Maar ik ben nogal 'into-bloemen' dus vandaar misschien niet meer zo toevallig! :)

   Liefs x

   Verwijderen
 3. Zooo schattig!! Al een lange tijd geleden heb ik de patroontjes al ivergetekend en zo verder laten liggen (wegens gebrek aan 'huid stof') ..het was ergen vorig jaar dacht ik....er moet een werk van gemaakt worden als ik de mooie pop van je zie!

  BeantwoordenVerwijderen