woensdag 18 november 2015

Gastblog by Miss Koffieklets

Deze maand een blogger waarvan ik vind dat ze eens in de kijker gezet mag worden. Ze verdiend volgens mij héél veel respect en een flinke schouderklop, want ze doet het fantastisch. Hilde, het gezicht achter Miss Koffieklets, is een alleenstaande mama van drie kids die het niet alleen met zichzelf soms wat moeilijk heeft op gezondheidsvlak maar er ook de zorg voor haar twee schatten op zich neemt. Haar dochter heeft autisme, is hoogbegaafd en heeft slaapstoornissen.
Maar ondanks dit alles is Hilde op en top mama, die haar verhaal kwijt kan op haar blog, waar hun 'vlinderzus' een oogje in het zeil houdt.


1. Stel je blog kort voor (waarom ben je beginnen bloggen, had je een voorbeeld, waar haalde je inspiratie voor je blognaam)

Ik ben Hilde, mama van Jolien en Matthias.
Ik ben ooit beginnen bloggen als Miss Koffieklets, gewoon omdat ik érgens mijn verhaal kwijt wou over thuis. De zorg voor Jolien (meisje van  8 met autisme, hoogbegaafd, slaapstoornis), ikzelf was heel ziek geweest (hersenbloeding gehad, CVS, fibromyalgie,…) ,ik was heel vaak alleen met de kinderen (om niet te zeggen bijna altijd).  Ik wou niemand storen met mijn verhaal dus ging ik maar aan het schrijven…
Blijkbaar waren er wel wat mensen die zich herkenden en zo ging de bal aan het rollen.  Ik ging gastblogs schrijven voor 2 websites in Nederland en ik ging verder en verder….

De naam “Miss Koffieklets” die spreekt voor zich hoor.  Ik ben verslaafd aan koffie (de wakkere nachten), maar hou ook wel van een leuke babbel.

2. Heb je favoriete blogs?

Oei… ja nogal veel!  Moet ik die allemaal opsommen?  Dan zijn er misschien mensen die zich tekort geschoten voelen… Doe maar niet…

3. Wil je een tip/diy/inspiratie meegeven?

Wat ik mezelf altijd voor hou, en soms vergeet ik het ook wel eens hoor: doe alleen wat je zélf wil, niet wat een ander doet. Wil je zelf schrijven over iets dat jij leuk vindt, schrijf daar dan over.  Wil je een blog zijn die dingen weggeeft en winacties doet dan doe je dat, wil je dat niet, dan doe je dat niet…
Wil je een kijkcijferkanon worden, ga er dan voor!  Wil je liever klein blijven, blij dan klein ;)
Allemaal niks mis mee!

4. Wat staat er op je wishlist?

Goede foto’s leren nemen, en niet toevallig af en toe eens een goede.

5. Hoe zie je jezelf binnen 10 jaar?

Gewoon… mezelf blijven ;)
Consequenter zijn in blogs schrijven misschien, maar dan moeten mijn lieve huisgenootjes wat meewerkender zijn en dat heb ik zelf ook niet in de hand natuurlijk.


Daarnaast nog een paar favorietjes, altijd fijn om te lezen!


• Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn bureau/logeerkamer.  Er is heerlijk veel zonlicht dus in het voorjaar en najaar zalig!

• Wat is je favoriete tv-programma?

Oei oei… ik kijk amper televisie, of toch nooit geconcentreerd.   Meer leeghoofd-televisie waar ik nadien niets meer van weet.
Series als “Cordon” vind ik wel goed.  Of “Het lichaam van Coppens” kijk ik samen met mijn zoon (ook een Matthias), of alles van Lieven Scheire omdat hij een kleine Scheire is ;)
Vroeger bleef ik thuis voor “Grey’s Anatomy” maar het beste is er wel af nu…
Ik val meestal in slaap als ik eindelijk rustig voor televisie kan gaan zitten.

• Wat is je favoriete boek?

Ik recenseer boeken dus ik lees er elke maand wel  eentje dat nieuw is uitgekomen.  Soms goede, soms boeken waarvan ik denk “euh…” 
Mijn allergrootste favoriet blijft het dagboek van Anne Frank.

•Wat is je favoriete gerecht?

Alles met pasta, ook al kan ik er helemaal niet goed tegen.

• Wat is je favoriete muziek?

Ik ben altijd fan geweest van Metallica.  We hebben concerten van hen gezien in België, Nederland en Frankrijk.  Maar nu, de laatste jaren, sinds Jolientje er is heb ik hen niet meer live aan het werk gezien.
Nu luister ik alles wat de kinderen goed vinden.  Van Dimitri Vegas en Like Mike, tot 5 Seconds of Summer.  En meezingen doe ik uiteraard ook!  (jaja ik ben zo’n moeder)

• Wat is je (favoriete) verslaving?

Koffie en chocola!  En taartjes ook wel…


Wil je ook graag meedoen met deze rubriek? Dat kan zeker! Stuur me een mailtje via de email-button hiernaast en dan stuur ik je asap de vraagjes door!


1 opmerking:

  1. Het lijkt mij een moedige madam, ik ga ze volgen. Mijn oudste heeft ook ASS en slaapproblemen.

    BeantwoordenVerwijderen