dinsdag 8 december 2015

Tony Chocolonely chocomousse; 3 stappen, 3 ingrediënten

Wie kent ze niet tegenwoordig, de alom bekende Tony Chocolonely chocolade? Ik ben die-hard fan van die met zeezout en karamel, wie niet trouwens! Maar ik ben ook een chocomousse fan, tijd om die twee samen te brengen!

Wat heb je hier nu voor nodig (voor 6 personen)?

6 eiwitten
6 kleine eetlepels suiker
120 gram Tony Chocolonely zeezout-karamel (gewone melk of pure chocolade kan ook!)
optioneel: room

Hoe maak je dat nu?

1) Doe de 6 eiwitten in een kom, voeg hier de suiker aan toe en klop stijf


2) Smelt de chocolade au-bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade niet warmer is dan lichaamstemperatuur


3) Meng de gesmolten chocolade in twee keer bij het stevig opgeklopt eiwit tot je een homogeen mengel krijgt




Voor de slagroomfans: je kunt hier ook wat opgeklopte room onder het mengsel toevoegen


4) Schik de chocolademousse in glaasjes en laat opstijven in de koelkast



Smakelijk!


Oorsprong recept: Sofie Dumont - Goe Gebakken 2


6 opmerkingen:

  1. Haha, ik ken die chocolade dus niet. Maar... Nu wel. Alleen jammer, ik moet dringend op dieet...
    Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik ken die chocolade dus niet. Maar... Nu wel. Alleen jammer, ik moet dringend op dieet...
    Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik weet wat ik als dessert op kerstavond ga maken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooh, dat lijkt me nu eens super lekkere chocomousse! Niets beter dan Tony :)

    BeantwoordenVerwijderen