zondag 26 juli 2015

Corn-mars-flakes

Enkele jaren geleden leende ik ooit eens een kookboek van mijn tante, ééntje van Nigella Lawson.
Stond daar een receptje in van mars cornflakes. 

't Receptje is delicious, daarom dat ik het even deel met jullie.
Ohja, 't is poepsimpel voor degene die niet graag en lang achter de potten staan.



Wat heb je daar nu voor nodig? 


4 mars repen
55 gram boter
2 - 1/5 kopjes gewone cornflakes 


Hoe maak je dat nu? 

1) Snij de mars repen in kleine blokjes, dat maakt dat ze sneller zullen smelten
2) Doe de mars blokjes samen met de boter in een kom, die je dan au-bain-marie smelt
nota: au-bain-marie = een pannetje met water op het vuur met daarop een kom met je ingrediënten, zo voorkom je dat je ingrediënten warmer worden dan 100°, wat maakt dat ze niet zullen aanbranden


3) Roer regelmatig om
4) Sla niet in paniek als je denk dat het begint te 'schiften', dat is perfect normaal en dat komt goed


4) Heb geduld, het duurt eventjes alvorens je een homogene massa zult bekomen


5) Voeg de cornflakes toe aan je gladde beslag 


6) Verdeel de cornflakes in cupcakevormpjes
7) Laat afkoelen in de koelkast
8) Smul ervan!



Enjoy!


zaterdag 18 juli 2015

Panter into the wild

Af en toe maken mamalief en ik een ritje naar Hotstof. Een gezellig winkeltje aan de rand van Brugge. Valerie, de zaakvoerster, opent haar winkeltje met hart én ziel. Dat voel je en dat zie je!

Ik ben gek van viscose-tricootjes, ze vallen zo schoon, zo soepel. Mijn ogen werden getrokken naar zo ééntje met een panterprintje. Valerie had er zelf een Julia van gemaakt, tof idee dacht ik.
En alweer rolde er een Juliake vanonder de naaimachine. Sorry gasten, ik weet het, alweer zo'n Julia à la mama, vergeef het mij.


We trokken de wildernis in, voor een fotoshoot avontuurken.











Panter into the wild, wat denk jij ervan?



woensdag 15 juli 2015

Gastblog by Ik-maak-het-zelf-nu

Derde woensdag van de maand = gastbloggen!

Deze keer stel ik graag de madam achter 'Ik  maak het zelf nu' aan jullie voor.
Ze heeft een hele leuke blog, waar het naaien centraal staat. Maar ook leuke vertellementjes, af en toe een receptideetjes en do-it-yourself tips zijn te vinden op haar blog.



1. Stel je blog kort voor (waarom ben je beginnen bloggen, had je een voorbeeld, waar haalde je inspiratie voor je blognaam)

Mijn blog is er eentje waar je mijn zelfgemaakte creaties terug kan vinden. Ik naai graag maar knutsel ook van alles en nog wat. Koken staat ook centraal want dat is mijn beroep en hobby.
Ik wou in mijn blognaam iets van mezelf maar niet met mijn eigen naam erin.

2. Heb je favoriete blogs?

Ja blogs die vooral gaan over naaien hebben mijn voorkeur. Op mijn blog heb ik ze zowat gebundeld, daar komen er dan enkele te staan de regelmatig veranderen.

3. Wil je een tip/diy/inspiratie meegeven? 

Kijk rond op andere blogs en op Pinterest om ideeën op te doen. Voor heel veel zaken kun je daar veel informatie en tips uithalen.

4. Wat staat er op je wishlist?

Op mijn verlanglijstje staan uiteenlopende zaken zoals een workshop volgen bij Madeline De Stoffenmadame in Lier volgen. Zij geeft een workshop over een super mooie handtas. Ik hoop dat ik nog veel zal mogen naaien. Een reisje met de kinderen zou ook mooi zijn. Maar vooral gelukkig en gezond zijn.

5. Hoe zie je jezelf binnen 10 jaar?

Oei dit is moeilijk. Op dit moment huur ik iets, ik hoop dan mijn eigen appartement te mogen hebben. Wie weet ben ik dan een toffe oma van kleinkind(eren). Ik hoop ook dat ik dan ook nog leuke kleren kan naaien.

Daarnaast nog een paar ‘favorietjes’, altijd fijn om te lezen!

Wat is je favoriete plek in huis?

Ik heb er 2 namelijk mijn naaihoekje en de zetel om er samen met mijn 2 kinderen naar een leuke film te kijken of gewoon samen te zijn.

Wat is je favoriete tv-programma?

Ik volg al jaren Home and Away.

Wat is je favoriete boek?

Elk kookboek!

Wat is je favoriete tijdschrift? 

La Maison Victor, het naaitijdschrift. Alles is zo goed uitgelegd hoe je aan de slag moet gaan. Wat maak dat het zelfs als een beginner als mij super is!

Wat is je favoriete gerecht?

Vegetarische pasta weet ik altijd te smaken.

Wat is je favoriete drank?

Ik lust heel graag cappuccino met gestoomde melk of een lekker fris wit wijntje en een Bailey’s gaat er ook wel in.

Wat is je favoriete muziek?

Heel uit een lopend gaande van Clouseau, The Black  Eyed Peas, lougne muziek, Hozier, Acicii, Dotan, Brian Adams en nog vele anderen.

Wat is je (favoriete) verslaving? 

Naaien en het bij horende zoals stofjes kopen. Gezellig koken in aangenaam gezelschap zoals mijn familie, vrienden en mijn collega's van ons kookclubje.

In welke stad winkel je graag?

Op 1 staat daar Maastricht,zo gezellig, zo up to date. Wijnegem Shoppingcenter is ook leuk.
En alle stoffenwinkels in heel Vlaanderen en net over de Nederlandse grens wat jammer genoeg niet zo goed is voor mijne portemonnee.


Wil je ook graag meedoen met deze rubriek? Dat kan! Stuur me een mailtje via de email-button hiernaast en dan stuur ik je asap de vraagjes door!



zaterdag 4 juli 2015

Say cheese to the cheesecake

Op zo'n dag als vandaag heb ik goestingskes.
Het ideale moment om een cheesecake te maken!
Ohja, degene die denken 'oh no, al die calorieën'... Nee nee, het is een receptje van de diëtiste, in den tijd van...

Pas op gasten, ik wil jullie waarschuwen, dit is geen 1-2-3-klaar taartje... Er kruipt algauw wat tijd in, maar het loont, geloof me. 't Is beloofd!


Wat heb je daar nu voor nodig (voor 10 personen):

Nota: dit zijn de ingrediënten voor 10 personen, mannekes dit is gi-gan-tisch veel .. Ik neem altijd de helft en dat is méér dan voldoende. Trust me, ook als zoetebek.
300 / 150 gr petit beure koekjes                                                        
175 / 87,5 gr suiker                                                                        
15 / 7,5 gr zoetstof                                                                      
100 / 50 gr margarine                                                                    
5 / 2,5 dl halfvette room (min. 20% om te kunnen opkloppen)      
500 / 250 gr magere platte kaas                                                        
8 / 4 blaadjes gelatine (24 gr)                                                      
4 / 2 eieren                                                                                  
500 / 250 gr aardbeien                                                                      
2 / 1 sinaasappels                                                                          

Hoe maak je dat nu?

1) Verwarm de oven voor op 180°C en bewaar de room goed koel
2) Plet de koekjes tot kruimels en vermeng deze met de margarine, 100 / 50 gr suiker en 10 / 5 gr zoetstof. Verdeel de deeg over de bodem van de  springvorm en strijk dit mooi glad.
!! : opgelet, niet alle suiker dus
!!: opgelet, doe wat bakpapier onderaan je springvorm, zo voorkom je plakken

3) Laat de bodem gedurende 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
4) Klop de gekoelde room stijf door middel van een mixer, doe dit ook met de eiwitten. Laat beide opstijven in de koelkast.
!!: opgelet, doe de eierdooiers niet weg
5) Pureer de aardbeien met een mixer, bewaar er eventueel enkele voor de garnering
6) Pers de sinaasappels uit en bewaar het sap
7) Klop de eierdooiers samen met het sinaasappelsap en de rest van de suiker en de zoetstof op een laag vuurtje en laat daarin de gelatine smelten
!!: opgelet, natuurlijk eerst de gelatine laten weken in koud water volgens de verpakking 
!!: opgelet, op een laag vuur is een must, anders zullen je eieren gaan stollen/bakken 
8) Haal het mengsel van het vuur en meng dit met de magere platte kaas, de opgeklopte room en gepureerde aardbeien. Spatel er op het laatste voorzichtig de eiwitsneeuw door.
9) Schep het mengsel op het koekjesbodem en garneer eventueel met wat partjes aardbeien en een takje verse munt
10) Laat dit gedurende enkele uren in de koelkast opstijven alvorens te ontvormen.


Bovenstaande foto is voor 5 personen .. Dus zoals ge kunt zien is dat al ferm... Volgens mij moet je ook twee springvormen hebben als je het maakt voor 10 personen.


Laat het smaken!



woensdag 1 juli 2015

Maxi for maxi

De maxidress, één van de modehypes van deze zomer.. En mannekes, wat een prachtexemplaren ben ik al tegengekomen!

Maar ja, dan zit ik hier, met dat curvies-lijf van mij... Jaloezie sloeg toe telkens ik zo'n lang kleed zag. Ik wou dat ook!! Enkele dagen over nagedacht, het laten bezinken, me er bij neerleggen. En de dag erna terug opstaan met het gedacht, kom we doen het gewoon.

''Mamatje, zo'n lang kleed, ge weet wel, ik zou dat ook willen. Kunde da ne keer proberen voor mij?''
''Njaa... Is da wel iets voor u?''
''Maar ele mama, ge kunt da ook kopen in de winkels voor een maatje meer, zelfs bij M&S Mode.. Dan moet het toch mogelijk zijn?''
''We kunnen het proberen.''

Het bovenstuk heb ik laten stoppen tot net onder de vrouwelijke vormen, volgens mamalief zou dat de focus op de buik minder maken.
Op dat punt hebben we wat discussie gehad... Misschien bij de volgende het bovenstuk toch wat langer laten doorgaan? Wat denken jullie ervan?



Bij de rok hebben we met plooien gewerkt, alweer om die lovehandles weg te doen lijken.


Mijn grootste complex zit bij die armen van mij, daarom koos ik ervoor om er een vestje over te doen. Kwestie van me toch wat zekerder te voelen.


En een geheimpke, ik heb natuurlijk wat vals gespeeld. Ik heb onder deze jurk een shapewaerke aangetrokken. Byebye lovehandles en byebye schurende billen. (Dat blijft toch tussen ons hé?)


Wat denken jullie? Goed om mee over straat te lopen? Of toch maar in de kast laten hangen?