woensdag 17 februari 2016

Zeg het met Roos

Liefde op 't eerste gezicht, ik heb dat met stoffen! Toen ik bij Roos & Violet een prachtig stofje zag was ik meteen verkocht! Catherine, het gezicht achter, is trouwens een topmadam. Ze doet het met hart en ziel, en dat merk je in alles! 
Het stofje is dan ook een super lieve gift van haar, waarvoor ik haar nog eens extra wil bedanken! 

Patronen voor een curvy, dat moeten ze nu toch echt eens gaan uitvinden. Pas op, patronen genoeg hoor, maar als je 't mij vraagt, voor oude wijvekes. En daar behoor ik tot nu toe gelukkig niet bij! 

Een simpel patroon van een sweater met een raglanmouw, nergens maar dan ook nergens te vinden.
Mijn oplossing? Ik ging op zoek bij de mannenpatronen, ne mens moet iets doen. In La Maison Victor vond ik de Chess Sweater. 
En zeg nu zelf, ge ziet dat niet hé, dat dat een mannenpatroon is? 't Is maar hoe je het zelf invult.Om het net dat tikkeltje extra te geven (en er zeker van te zijn dat ik met mijn curvy lichaam in dat patroon zou passen) voegde ik aan de zijkanten een roze strook toe. Volgens mij is dat dik geslaagd! 


Bij de mouwboorden koos ik voor een specialleke. In de groep 'Gratis Naaipatronen' op Facebook ging mijn inspiratie aan het rollen toen ik dit zag. Dat was écht iets voor mij, strikjes all the way!


En, een selfie met mamalief! ♥ Hartjes voor mama!


't Is hier een tijdje stil geweest wat naaien betreft, maar ik heb er weel keiveel goesting in én er liggen hier al een schoon hoog stapeltje stoffen te wachten op nieuwe projectjes!

13 opmerkingen:

 1. super leuke trui! Ik zal ook eens bij de mannen moeten kijken dan :D
  Welk soort stof is dit ??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor! Mag ik je een tip geven? Kijk eens op de site van Ki-ba-doo, die hebben grote maten (48-58), het zijn e-books, en in het Duits, maar zag er wel een raglan shirt tussen staan. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof genaaid zeg en die boordjes zo speciaal,heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allé Marieke, neem iemand onder de arm die patronen kan tekenen en schrijf je eigen boek. Creativiteit genoeg en een heleboel mensen die nu al (op die jonge leeftijd) naar jou opkijken ;) go for it! Je maakt echt super leuke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor het mooie compliment Fabienne! ❤️ Iets om over na te denken, als ik eens veel geld heb.... ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die boordjes zijn echt super leuk!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gedaan Marieke, tof met die rendieren. Rendieren zijn top. Je wordt steeds creatiever. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waaauw! Staat je beeldig, lieve Marieke! Wou dat ik ook zo'n naaitalentje was. Alleh, mss ben ik dat wel, maar ik heb nog nooit de fut gehad om achter een naaimachine te kruipen. Andere prioriteiten, weet je wel. Mss als ik afgestudeerd ben... En dan kom ik bij jou in de leer als het niet lukt. Kan je, naast een eigen boek gaan schrijven, ook nog eens naaiworkshops organiseren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n lieve woorden! Altijd welkom trouwens, ik zou 't met plezier aanleren hoor :)

   Verwijderen
 9. Ik snap je liefde voor het stofje <3! En toffe details toegevoegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk met die roze streep en de roze mouwboorden ;)
  Echt een toffe trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi en die details aan je mouwen zijn super schattig! Dat ga ik ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen