dinsdag 31 mei 2016

Blueberry Bag

Een tijdje geleden zag ik dé perfecte tas voorbij komen bij de blog van Juffrouw Kersjes aka Stoffenmie. Ik was verkocht. What a woman want: een grote tas! Ze vroeg in haar blogberichtje of er vraag zou zijn naar dit patroon: absoluut, zonder twijfel!

Ik was dan ook meteen razend enthousiast wanneer er een tijdje later een oproepje verscheen waarin ze op zoek ging naar testers! Ik melde mij aan, off course! En, een vreugdesprongetje (of drie) toen ik bij de uitverkorenen was! Mijn allereerste patroontest; fier dat ik was.

Beginnen bij 't begin: het patroon. De eerste pluspunten rolden binnen. Een overzichtelijk patrooon; duidelijk onderscheid tussen de verschillende versies (small en xl), geen wirwar aan patroondelen die door elkaar staan en de stofhoeveelheden netjes genoteerd.
Je kan in principe dus al meteen je patroondelen gaan uitknippen; lui wijfjes onder ons zien dat denk ik wel zitten. Maar ik deed dit niet; omwille van de twee versies. Maar, het kan.
Dit alles zorgde al meteen voor rust in mijn hoofd, zalig.

Een test versie maken leek mij geen slecht idee. Dus ging ik op zoek naar geschikte stofjes. De iets dikkere Ikeastofjes uit mijn stoffenkast leenden zich hier perfect voor. In combinatie met Decovil Light ging dat een stevige tas worden; want slappe tassen: ik ben er zo geen voorstander van.

We (tja, ons mama moest me wel wat bijstaan) gingen aan de slag. De bijgeleverde uitleg stond best al goed op punt; hier en daar ontbrak nog dat tikkeltje extra informatie of een extra foto.
Maar al snel leek de Decovil Light de grote boosdoener te zijn. Pas op, ik zeg niet dat het niet kan. Ik kan enkel maar zeggen; het proces wordt er niet makkelijker op. Vooral de combinatie met de twee dikkere stoffen én de Decovl Light was niet zo slim. Bloed, zweet en tranen kwamen tevoorschijn. Maar hé, we hebben weer iets bijgeleerd én grenzen verlegd. Hoera voor dat!

De tas zelf dan; je hebt oneindig veel mogelijkheden. Zoals ik al zei; je hebt twee verschillende versies. Ik maakte (duidelijk toch?) de XL-versie. Eéntje die dienst kon doen voor een weekendje weg. Daarnaast kan je ook nog tal van opties toevoegen aan je tas: grote zakken; binnenin of aan de buitenzijde, een GSM-zakje, handvaten, een lange riem, met of zonder paspel, oneindig veel keuze in je stoffenkeuze ... Jouw wil is wet.

En nu, nu wil ik jullie graag overladen met foto's. Veel foto's. Met veel trots. Mijn Blueberry Bag.Het is een hele ruime tas, de XL-versie heeft zijn naam dan ook niet gestolen.Ik was ook meteen enthousiast over de zakjes vooraan. Het vraagt enige behendigheid; maar het resultaat loont echt de moeite!Jouw wil is wet; een lange schouderriem of korte handvatten. Of, gewoon gecombineerd. Alles is mogelijk. Jij kiest; zo simpel is 't!Voor de binnenzijde koos ik voor één grote binnenzak, die ik in twee compartimenten opdeelde. En, een GSM-zakje, voor mij niet onbelangrijk. Ook heb heb je weer enorm veel keuze. Je kiest zelf je aantal zakken; je kan je zakken ook groter maken, je GSM-zakje weglaten. It's all yours!


Last but not least; mijn label; off course. Dit mocht niet ontbreken!


Ik ben enthousiast, dat is duidelijk. Jullie ook? Dan heb ik leuk nieuws; waaaant: er loopt een GIVE AWAY bij Juffrouw Kersjes. Ga snel kijken als je net als ik verliefd bent op deze what-a-woman-want-bag!

14 opmerkingen:

 1. Alo kroket, dat is een heel schoontje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Merci voor het testen! Hier ga je nog veel plezier aan beleven! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gemaakt! Ik ben fan van de stof en van het model. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooi... moeilijk? Twijfel voor aankoop patroontje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor. Een bloemige tas voor een zomerse uitstap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gy zyt toch wel een talentje zu! Sjapoo voor zoveel geduld en perfectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er mij een super praktisch modelletje uit! Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OMG! #jaloers zo mooi zeg! Echt mooi gemaakt! Succes bij het zoeken naar je sleutels in die zak 😂. Echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb net het patroon aangekocht en ben benieuwd (nog nooit een tas gemaakt)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi. Patroon ligt geplakt . Stofjacht en fournitouren.

  BeantwoordenVerwijderen