zondag 1 mei 2016

Life is a party!

Je hebt apen en na-apen; apen doe ik al genoeg met mij apenkuren. Na-apen; oké ik doe het af en toe; maar steedsmet een eigen twist. Maar deze keer ging ik resoluut voor na-apen. Valerie van Princesse Odette passeerde in één van mijn naaigroepen op Facebook. Oké gastjes; dit is zowat hét rolmodel voor Unique Marieke. Ze zit er steeds boenk op, helemaal mijn stijl. Zo maakte ze een tijdje geleden de 'Life is a party' sweater. Liefde op het eerste gezicht; ge kent dat gevoel wel. De aap in mij kwam naar boven.

Maar toen kwam het ... Transferpapier gebruiken was het doel; om het verhaal kort te maken; het gewenste resultaat kwam er niet. Laat ons zeggen dat het echt een catastrofe was #neeikoverdrijfniet. Tja, grijs behoort duidelijk niet tot 'witte tot lichte kleuren' wat dat betreft. Ohja, dat transfer van de Colruyt is ook niet aan te raden.

Plan B werd ingeroepen; Nicky met haar cameo. Heldin! Zo heb ik ook mijn eerste ervaring met flexfolie. En net op dat moment vroeg ik me af waarom ik mijn cameo ooit impulsief aankocht, hem een maand in de doos liet zitten zonder ook maar de powerknop ingedrukt te hebben en terug verkocht.
Zo kwam het dus nog goed; halleluja!

Op 't Stoffenspektakel scoorde ik leuke grijze french terry; ideaal. Want Unique Marieke houdt niet van pluche aan de binnenkant. Iets met dat autistisch trekje.


Een oversized sweater moest het worden. Ik paste mijn basic patroon aan in de lengte voor het plofeffect te bekomen. En ook de mouwen werden breder; want een sweater met aansluitende mouwen was niet wat ik wou.Op die manier had ik wat stof over aan de mouwkop; wat we oploste door er een plooitje te maken. Met extra Unique Marieke gehalte door er strikjes aan toe te voegen.


Om het toch wat extra Unique Marieke te maken koos ik het lettertype dat ik voor mijn blog gebruik.


En, de zwarte flochkes combineerde ik met gouden flochkes; voor wat extra glamour!


Ik weet al wat mijn nieuwe favo trui zal worden!!


11 opmerkingen:

 1. Ziet er een heel gezellige nieuwe favo trui uit :)
  en he, life is a party en jij hebt net de slingers opgehangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal jou!!! Super gedaan, ik vind vooral dat strikje en plooitje aan de mouw super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal jou!!! Super gedaan, ik vind vooral dat strikje en plooitje aan de mouw super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superzalig!
  Misschien dat ik ook wel eens ga na-apen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi. En die mouwen vind ik ook chic, met dat plooitje. Dat zal ik in gedachten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh, zoveel mooie details!!!
  prachtig, ik zou hem zo kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een toffe sweater... Helemaal partyproof!

  BeantwoordenVerwijderen