zaterdag 21 mei 2016

Tutorial: naailabels bestellen bij WorldWideLabels

Héél regelmatig zie ik in onze naaigroepen op Facebook de vraag voorbij komen 'Waar bestellen jullie je naailabels?'. Ik reageer altijd uitbundig over mijn ervaring met WorldWideLabels. Een toppertje als je 't mij vraagt. Veel vragen komen dan ook terug; welke afmetingen neem je? Wat doe je precies? Hoe gaat het in zijn werk?
En daarom, speciaal voor jullie, een kleine tutorial van hoe dit nu allemaal in zijn werk gaat.

NOOT: mijn labels zijn geweven én met een middenvouw. Ik start dus vanaf dit standpunt. Je kunt ook kiezen voor gedrukte labels; al dan niet met een middenvouw. Pas je wensen indien nodig dus aan.


Stap 1

Zorg voor een ontwerpje. Kies een leuke naam en/of bijpassende afbeelding. Uiteraard trok ik mijn labels door vanuit mijn blog. Ik maakte mijn ontwerpje met Picmonkey; een gratis fotoprogramma'tje waarbij je dit héél makkelijk kunt doen. Uiteraard kan je ook iemand's hulp inroepen met het maken hiervan.
Of; je vraagt aan WorldWideLabels of zij je kunnen helpen. Als ik me niet vergis kunnen zij ook een ontwerpje voor je gaan maken.

Stap 2

Ga naar hun website; WorldWideLabelStore.net. Ik ben meteen naar het tabblad 'Contact Us' gegaan. Daar zie je een e-mailadres staan: sales@worldwidelabel.net.

Stap 3

Verstuur een mailtje met je wensen. Het enige nadeel is; de correspondentie moet in het Engels gebeuren. Maar geen nood; Google Translate helpt je hierbij. En nee, je hoeft niet bang te zijn voor Google Translate blunders; want zij gebruiken deze tool ook.

Als hulpmiddeltje toon ik hier mijn mailtje:
Hierbij vraag ik of het mogelijk is om geweven labels te bestellen; met mijn eigen logo en een middenvouw. En wat ik precies moet doen om deze te bestellen. In bijlage steek ik alvast mijn ontwerpje. Let op: zorg voor een afbeelding met een hoge resolutie.


Dear,

I'd like to order woven labels with a midfold. Is it possible to do this with my own logo? What should I do to order it?
Thanks in advance,
Marieke


Stap 4

Je zult snel een mailtje terug ontvangen; hier zal je in bijlage een label-ontwerp terugvinden aan de hand van je ontwerpje. Je krijgt een mooi overzichtje met afmetingen.
De afmetingen worden dus bepaald aan de hand van je ontwerpje. Uiteraard kan je deze indien nodig ook nog gaan aanpassen. Maar omdat ze bepaald worden aan de hand van je logo heb je dus min of meer direct het passende formaat.


Stap 5

Geef je aanpassingen door indien je dit wenst. Zo paste ik mijn naadwaarde aan; hierboven zie je dat deze 6mm bedraagt. Ik heb deze laten vergroten naar 10mm. Let op; afhankelijk van je ontwerpje is dit al dan niet mogelijk. (Ik bestelde namelijk ook meteen labels voor mijn mama; haar ontwerpje was net iets groter en hierbij was het niet mogelijk). Maar als je het kan doen; doe het maar want dat werkt net iets makkelijker en nauwkeuriger om hem in te stikken in je kledij.


Hier zie je dat het bij mijn ontwerpje wel mogelijk was, bij dat van mama niet. Maar geen nood; er werd ons wel gezegd dat het kon om meer naadwaarde bij te nemen maar dan ging het label iets kleiner en smaller zijn. Ze schrijven altijd heel duidelijk wat de mogelijkheden zijn. Aan jou de keuze dus.

Stap 6

Ondertussen geef je ook door hoeveel je er wenst te bestellen. Je krijgt van hun een lijstje opgesteld waarbij je dan een selectie kan maken. (Dit waren de prijzen op het moment toen ik bestelde; het kan dus zijn dat deze veranderen naargelang de toekomst).

150 artwork woven labels $60 with free shipping.
300 artwork woven labels $70 with free shipping.
400 artwork woven labels $75 with free shipping.
500 artwork woven labels $80 with free shipping.
600 artwork woven labels $85 with free shipping.
1200 artwork woven labels $125 with free shipping.
2400 artwork woven labels $200 with free shipping.

Let op; wil je graag twee verschillende logo ontwerpen? Bijvoorbeeld één ontwerp voor je kids en één ontwerp voor jezelf. Dan moet je twee keer afzonderlijk bestellen. Wat ik bedoel is; als je 300 labels wilt; 150 voor jezelf en 150 voor je kids (dat zou goedkoper zijn dan); dan kan dit niet. Hun machine wordt zo ingesteld dat dit helaas niet mogelijk is. Je bent dus verplicht om 2 x 150 labels te bestellen ipv 1 x 300. 

Stap 7

Daarna zal je gevraagd worden om naar volgende link te gaan (afhankelijk van het soort label je wil wordt je de juiste link doorgestuurd): http://www.worldwidelabelstore.net/Artwork-labels_c12.htm. Je kiest je aantal en vult dan bij 'font' 'label size' en 'note to designer' je onderwerp toe die je van hen kreeg. Bij mij was dit ''uniquemari/ready''. Op die manier weten zij dat je eerder al mailcontact had en welk ontwerp je wil.
Ondertussen zal je ook je adresgegevens en dergelijke moeten doorgeven. Maar het is allemaal héél erg duidelijk. Geen zorgen daarover!

Stap 8

Betalen! Op hun website kan je dit doen door te betalen met PayPal. Super eenvoudig, hoe dit allemaal netjes in zijn werk gaat vind je op internet. Of; je kunt ook naar hun shop gaan op etsy.com. 
En maak je ook geen zorgen over de zogenaamde douanekosten. Je pakje zal netjes aangetekend worden verstuurd met bpost.

Stap 9

Oefen eventjes geduld uit. Maar; het gaat vrij snel! Van het eerste mailtje tot de labels in mijn brievenbus ging een kleine maand. Bijzonder snel, vind ik. 

Stap 10

Geniet van je labels. Ohja, vergeet ze niet in te stikken! Een veel voorkomend 'probleem'.


8 opmerkingen:

 1. Wauw, hiermee ga ik aan de slag. Super! Nu durf ik er ook te bestellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super, bedankt! Ik wilde al lang labels bestellen, en nu zal het er eindelijk van komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, die laatste stap wordt vaak vergeten. Hier ook :) Leuk dat je dit maakte. Dit komt zeker nog van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier gaan velen blij mee zijn :) ik ben ook supercontent van worldwidelabel. Heb toen een ganse voorraad besteld. Dus ben nog eventjes zoet. Als ik binnen een paar jaar geen meer heb, bestel ik daar ook terug :) toppie deze info!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Top! Ik bestelde de mijne via een Etsy shop. Ook blij mee, behalve dan over de naadwaarde, daar vroeg ik maar 5 mm en dat is toch een beetje weinig, wat vaak of eigenlijk altijd gepruts is! :/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super die labels van jou! En de uitleg ook!! :-) Ik bestelde net een reeks bij mijn vorige "labelmaker" dus die eerst opwerken, maar ondertussen maak ik werk van de nieuwe. Je hebt me overtuigde me met de duidelijke uitleg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor de tips! Ik gebruik nu de instrijklabels van goed gemerkt. Maar dit is veeeeeel leuker ;-)
  Kerst lijstje, check

  BeantwoordenVerwijderen