zondag 2 april 2017

Cameo-gekte!

Kan je ooit hobby's teveel hebben? Die vraag stelde ik me enkele maanden geleden af. 'Je moet voor alles tijd maken'; en yep, dat is waar. Dus ik ging overstag bij een groepsaankoop voor een Cameo Silhouette! Een watte? Een Cameo Silhouette: een snijplotter. Om flock en flex te snijden. Ge weet wel, zo van die leuke dingen om op uw kledij te strijken. Maar daar houdt het niet op: je kan er ook papier en vinyl mee snijden. Leuke kaarten en stickers: het kent geen geheimen meer. Maar ook dat, is ook nog niet alles. Zo'n Cameo-ding: dat is super veelzijdig.

En toen kwam in december een fantastisch cameo-event op de planning, die werd georganiseerd door Feeërieke. Ik ben vaste klant bij haar, mijn nummer één wat cameo-webshops betreft. Ze heeft werkelijk alles. En, als ze het niet heeft dan doet ze het nodige: klant is daar écht koning.

Natuurlijk wou ik mijn ganse dag vullen, de streber in mij. Je kon kiezen uit tal van workshops bij verschillende (blog)lesgevers. Gepakt en gezakt ging ik in december richting Torhout.

Bij Bieke van de blog Biezonder leerde ik stempels maken met de cameo. Wat een uitvinding is dat!
Noot: er moet wel nog een acrylblokje op de stempel komen, zodat je hem ook écht in je handen kan nemen. Iets met uitstelgedrag ofzoiets.


En later op de dag passeerde ik nog eens bij haar om aan de slag te gaan met kerstknutsels. Een glitter kerstboompje werd geboren. Nooit genoeg glitters, nooit zeg ik u. Achteraf heb ik de maan en de  sterren er af gehaald. Less is more, niet?


Bij Bianca van de blog Miss Wobie ging ik glaasjes etsen. Ik had het thuis al eens eerder gedaan, maar ik vind etsen zoiets plezant dat ik me inschreef. Miss Wobie had fantastisch leuke tekeningskes uitgekozen.


Ik sloot de dag ook af bij haar, voor de workshop Print&Cut. Dat is laat ons zeggen iemand die moeilijk vriendjes maakt. Met deze functie kan je onder andere coole stickers maken. Een sticker blaadje van Pinterest bijvoorbeeld. En je cameo snijdt dit dan moeiteloos als hij zin heeft. Mijn eerste velletje stickers was perfect gelukt, bij de volgende had ik net iets te diep gesneden waardoor ik losse stickers bekwam. Maar oefening baart kunst, dat mag zeker zijn.


Het werd een plezante dag, ik heb er bijzonder veel bijgeleerd. En in feite is het allemaal niet zo heel moeilijk. Maar dat allemaal uitproberen met tal van cameo-verslaafden, dat maakt het net dat tikkeltje leuker! En, eerlijk toegeven. Op mijn ééntje had ik die drempel niet overwonnen. Kijk, alleen maar voordelen dus!

Ik kon na deze dag alvast besluiten dat Bianca en Bieke twee toppertjes zijn. Maar ook Sarah van Vnila bleek een kei toffe te zijn! Bloggers onder elkaar met dezelfde passie, dat blijft toch iets plezant.
En dat herkent worden, daar moet ik toch elke keer weer aan wennen. Maar wel tof, absoluut zeer tof!

Om het allemaal nog wat beter uit te pluizen volgde ik reeds twee workshops via KelkoDesign. Kelly is gastvrouw van dienst en is absoluut gebeten door de cameo-microbe! Dat het haar passie is, mag wel gezegd worden. Bij haar maakte ik romantische bruidspaar glaasjes (nee nee, ik ga niet trouwen helaas) en een kei tof quote bord met als thema winter.En zo dacht ik: waarom geen rubriekje bijmaken voor op de blog? Naast naaien en andere creatieve uitspattingen eens meer bloggen over mijn cameo projecten. Ondertussen verschijnen mijn maaksels vooral op Instagram. Maar erover bloggen, wa denkte, goe plan? :)


5 opmerkingen:

 1. Helemaal wat ik nodig heb om wat extra inspiratie op te doen! En ik heb weer wat nieuwe bloggers leren kennen. Merci daarvoor. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed plan! Moet ik trouwens ook eens toen, daar een pagina voor toevoegen. Maar ja, als ge zelfs in 4 weken geen tijd hebt gehad om te naaien, dan schiet er bloggen er ook bij in he. Merci voor de reclame :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed plan, ja! Ik droom al lang van een cameao, maar wacht nog tot na de verbouwingen. Dan schrijf ik mij ook meteen in voor een workshop, denk ik. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe tof is dat! Toch maar eerst even zorgen dat ik mijn vorige 'oude' hobbies terug oppik, en mijn knutselruimte opgeruimd krijg. Ondertussen kom ik hier ideetjes opdoen :-).
  (En leuk dat je weer wat vaker blogt!)

  BeantwoordenVerwijderen