maandag 17 april 2017

Witte chocolade cheesecake

Ik hoef jullie alvast niet meer te vertellen dat ik Instagram een geweldig ding vind. Inspiratie ten top. Zo ook die ene keer, toen Elke van de blog Made by eLKe een foto online zwierde van een cheesecake die er geweldig lekker uitzag. Ik vroeg meteen het receptje en niet veel later stond ik al roerend in de potten.
Het is een cheesecake met witte chocolade (bingo), frambozen topping (dubbel bingo) en een speculoos bodem (driedubbele bingo).

Omdat hij écht in de smaak valt, deel ik graag ook met jullie het receptje.


Wat heb je hier nu voor nodig?

Voor de bodem
150 gram speculoosjes
50 gram boter

Voor de vulling
200 gram witte chocolade
250 ml slagroom
200 gram roomkaas
1 zakje vanillesuiker
3 blaadjes gelatine

Voor de topping
250 gram frambozen (vers of diepvries)
2 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap
3 blaadjes gelatine

Hoe maak je dat nu?

1) Bekleed een springvorm met bakpapier (klem vast tussen de rand en de bodem).

2) Verkruimel de speculoos (met de hand of keukenrobot). Smelt de boter en meng deze goed onder de speculooskruimels.

3) Doe de koekjesmengeling op de bodem en verdeel egaal. Gebruik eventueel de achterkant van een lepel om goed aan te drukken tot een mooi glad vlak.

4) Zet de springvorm in de koelkast.

5) Neem 3 gelatine blaadjes (eventueel verknippen in kleine stukjes) en week deze in koud water.

6) Klop in een kom de roomkaas samen met de vanillesuiker los.

7) Breek de witte chocolade in kleine stukjes. Smelt deze samen met 50 ml slagroom au bain marie.

8) Voeg de gesmolten chocolade aan de roomkaas toe. Meng tot een mooi egaal beslag.

9) Knijp het overtollige water uit de gelatine en voeg aan het mengsel toe. Roer nu tot alle blaadjes zijn opgelost. (Als de blaadjes niet oplossen is je mengsel te koud, zet dan je kom in heet water en roer tot alle gelatine is verdwenen).

10) Klop de resterende slagroom stijf. Voeg voorzichtig, lepel per lepel, aan de roomkaasmengeling toe. Giet dit beslag in de springvorm en laat minimum een uur opstijven.

11) Week terug 3 gelatine blaadjes in koud water, voor de topping.

12) Doe de frambozen samen met de suiker in een kom en laat smelten op het vuur. Breng eventueel nog op smaak met het citroensap en nog wat suiker indien nodig.

13) Zeef de frambozencoulis zodat alle pitjes verdwenen zijn.

14) Voeg de gelatineblaadjes toe aan de frambozencoulis en laat even afkoelen.

15) Giet de coulis in je springvorm en laat terug opstijven.

Smullen maar!


3 opmerkingen:

  1. Smakelijk, zeg dat wel!!!
    Die van jou ziet er ook heel goed gelukt uit, echt een mooi resultaat...
    En lekker 😄

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk hé, ik heb deze ook al een aantal keer gemaakt. Is een stevig taartje maar oh zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen