maandag 5 juni 2017

Lace and Pink

Ken je dat gevoel dat je in de winkel iets fantastisch schoon ziet en denk 'dat kan ik zelf ook maken'. Wel, enkele weken geleden had ik dat gevoel ook. Dé inspiratie foto, later in deze blog.

Ik ging op zoek naar de geschikte stofjes en riep Veerle van Framalo ter hulp. Wist ge dat? Ge kunt bij haar simpel weg een mailtje sturen met uw doel en zij doorzoekt de winkel op zoek naar het geschikte stofje. Want, niet alles staat online. Geweldig hé? Ze wist perfect wat ik wou en stuurde me dan ook ideale stofjes! Instant happiness!

Uiteraard wou ik niet dat de schoon stofjes meteen ''dans la poubelle'' gingen belanden en zocht en vond testertjes.  Ik trok aan mama's arm om samen het patroon uit te tekenen. Hartjes mama, heel veel hartjes. Volgens mij gaat ge daar nog van horen later 'patroontekenaar Bernadette' die mij assisteert met een mega-wijs-fantastisch-kei-cool patronen boek, speciaal voor Curvy's. Keep dreaming Marieke. Back to reality.
Test versie geslaagd... Check!

Zondagmorgen ging ik aan de slag met de stofjes van Framalo. Ik voelde het al: ergens in mijnen kleinen teen 'dit gaat niet goed komen'. Ik werkte met een gebreide tricot en kant. Not a perfect combo. Laat dat duidelijk zijn. Pasbeurt één: een patatten-zak. Een pa-tat-ten zak. Oh mijn god, afschuwelijk. Lichte (lees: grote) paniekaanval en waterlanders. Opnieuw werd aan mama's arm getrokken. (Wat een fantastische moeder toch hé, ik val in herhaling zeker?).

En, na enkele uurtjes aanpassen rolde éindelijk een draagbaar topje vanonder de naaimachine.
Aanschouw hier mijn bloed, zweet en tranen project.
Het doel: vooraan zonder veel opsmuk met een prachtig rugpand. Het rugpand valt open, met daaronder kant en afgewerkt met drie strikjes.


Omdat de patattenzak dus véél te groot was, maakte we een plooi in het voorpand. Om die wat te verdoezelen: nog een extra strik. Al twijfel ik of ik deze er op laat: wat denken jullie?


Romantisch hé?

En, last but not least. Ik inspireerde mij op dit model.


Missie geslaagd? Ik ben alvast content!


5 opmerkingen:

 1. Heel leuk! Ik vind dat het strikje vooraan zeker niet stoort, het staat op een plaats die de aandacht naar je gezicht trekt wat altijd leuk is (uiteraard nadat ze heel de tijd naar uw rug hebben staan kijken 😉)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk en heel goed gelukt! Geniet ervan!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk, en naast alle lof voor je mama, ook een pluim voor jou, dat je er zomaar aan durfde te beginnen zonder patroon! Als dat boek er ooit komt, koop ik het!

  BeantwoordenVerwijderen