woensdag 5 juli 2017

Hoe gaat het nu eigenlijk met je, Marieke?

Na mijn jarenlange werkloosheid kwam er eindelijk licht op het pad.

Ik ging in begeleiding bij Compaan, niet alleen gekend om hun lekker brood maar ook zij helpen mensen met hun zoektocht naar werk. Eerlijk is eerlijk, ik zag op tegen die begeleiding. Want de voorgaande 3 begeleidingen die ik doorlopen heb waren ook geen succes, dat was duidelijk.

Maar bij Compaan is het anders, ik kreeg Elke als coach het klikte meteen. Het voelde alsaf we al jaren vriendinnen waren, ze voelde me perfect aan en wist precies wat ik wou, en belangelijker, wat ik niet wou. Vanaf ons eerste gesprek, na wat tranen van ellende, stelde ze me al een plan voor. Het gebouw waar Compaan gelegen is, zocht 2jaarlijks een onthaalbediende. En net toen was die moment daar. Ik was overdonderd, hoe zou je zelf zijn?

Maar ik zag het ook wel zitten. Ik heb meer in mijn mars dan achter een kassa zitten en rekken aanvullen. Ik kan meer dan dat. En in wil ook meer dan dat. Perfect place on a perfect time dus. En zo ging de bal aan het rollen. Na enkele gesprekken met de werkgever mocht ik als onthaalbediende beginnen. Dit onder een BIO, beroepsinlevingsovereenkomst voor gedurende 6 maanden. Wat dat precies in houdt? Dat is de ideale manier om ervaring op te doen in een, eventueel nieuwe, sector. Nadeel: na de afgesproken tijd, in mijn geval 6 maanden, is het ook afgelopen. Kans op een vaste job is er niet. En, het wordt niet betaald als een gewone job. Ik krijg hier zo'n kleine 400€ voor in een maand, maar krijg er wel nog mijn stempelgeld bovenop.

Aan de slag! 24 april ging ik dus aan het werk. Met toch iet wat een gezonde portie zenuwen ging ik naar 'mijn werk'. Zotspannend. Ik mocht er meteen invliegen, de perfecte leerschool dus. De eerste dag zat er uiteraard nog iemand naast me om me te begeleiden. Ik voelde zelf al snel aan dat 'dit' mijn habitat wel zou worden, het was wel mijnen dada zoals ze zeggen. Op dag 2 mocht ik dan ook al alleen op stoel gaan zitten. Ik, als onthaalbediende.

Mijn jobinhoud? Ik onthaal de mensen, logisch Marieke, logisch. Neem telefoontjes op en schakel door naar de juiste persoon. Als je weet dat er ongeveer 30 mensen in het gebouw werken onder 6 verschillende vzw's is het wel efkes zweten als je telefoon krijgt 'mevrouw u hebt gebeld naar mij?'. Maar na efkes aan de tand te voelen lukt het meestal wel om juist door te verbinden. Daarnaast sta ik ook in om de post te frankeren, maak ik kopies voor collega's en doe ik bijkomende administratieve taken.
Ik vind het een geweldige jobinhoud! Mede omdat ik er nog never, nooit ervaring had in die administratieve sector.

En nu? Ik ben gebeten door de administratieve microbe. Het is mijn ding, tetteren en schrijven: wat wil een mens nog meer? Uiteraard wil ik dan na mijn BIO verder zoeken in die richting. Die 6 maanden ervaring zullen alvast pronken op mijn CV, daar geloof ik wel in. Ook Compaan zal me verder begeleiden. Dus ik zie het positief. En ondertussen blijf ik ook zoeken naar een job op mijn lijf geschreven. Dus ook andere jobs ga ik niet uit de weg, zo solliciteerde ik ook bij Feeërieke. Wie niet waagt, niet wint.

Maar kijk. Hoe gaat het met Marieke? Het gaat goed met me! Door mijn halftijdse tewerkstelling nu, heb ik nog tijd voor mijn creatieve uitspattingen!
Het dipje is weg, misschien is er nog een donker randje aanwezig. Maar de zonnestralen heb ik beetje bij beetje al een stukje teruggevonden!
10 opmerkingen:

 1. leuk om te horen dat het goed gaat met jou! zeker verder solliciteren, een goede onthaalmedewerker is heel belangrijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het beter met je gaat. En ondertussen doe je ervaring op. Succes met je zoektocht naar de job!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Marieke! Super goed nieuws allemaal! Ben blij dat je de zon hebt terug gevonden! Misschien is een opleiding via cevora tot uitzendconsulente wel iets voor jou? Administratie, sociale contacten en veel variatie! Als je vragen hebt mag je me zeker een berichtje doen! Ik doe de job al 12 jaar met veel plezier!
  Succes! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk ben je nu goed gestart! Het kan soms snel gaan, en uit een onverwachte hoek komen. Altijd in blijven geloven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! Weer een stapje vooruit, op naar die droomjob!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om dit te lezen, you Go girl!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. super dat er een nieuwe start is met mooie zonnestralen, geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super dat je je goed voelt op je job! Hopelijk binnenkort weer nieuwe kansen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je nuttig kunnen maken is zo belangrijk om je goed te kunnen voelen! Veel succes met je verdere zoektocht. De bal is aan het rollen, en je komt er wel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen