zaterdag 9 september 2017

Boekenlaunch: 200 rokken en broeken

Ik ben fan van patroontekenaars die ook denken aan curvy personen. Die veroveren mijn hart al, sowieso, nog zonder de patronen te zien. Evelien Cabie is daar ééntje van, schrijfster van de succesvolle boeken '200 jurken' en '200 shirts'. Dat zijn echt topboeken; mooie patroontjes, eindeloos variëren en een knap resultaat bereiken. Wat wil een mens nog meer?
- Ohja, ik maakte écht al enkele shirtjes, zelf al een jurk (later meer hierover); maar iets met tijdsgebrek (en soms ook wat luiheid) zorgde ervoor dat dat allemaal nog niet op den blog raakte. Maar echt, ik ben fan.

Ergens in maart kondigde ze aan dat er een derde boek kwam! Ik sprong meteen al een gat in de lucht. Niet veel later werd bekend gemaakt dat het rokken en broeken zullen worden in boek drie. Spannend!


Een goeie week geleden kreeg ik een mailtje, van Evelien. Een kei tof mailtje, ééntje die nazindert, kendet? Ze bedankte mij voor het oprichten van de groep 'Shirts uit 200 Shirts' op Facebook. In ruil voor 'mijn inzet' kreeg ik het derde boek cadeau én werd ik ook nog eens uitgenodigd op de boekenlaunch! Hoe-zot-is-dat-allemaal? Ik was zotcontent en duusd hartjes als bedanking.


Gisteren was het zover, dé boekenlaunch in Kortrijk. We werden verwelkomt met een hapje en drankje, ik zag bekende gezichten onder de bloggers en testers, er was een make-up standje én Madeline De Stoffenmadam was aanwezig. Ik moet u zeker niet vertellen dat het plezant was.


En dan moet ik het misschien nu efkes over het boek hebben. Daar wacht je natuurlijk op. Wel, Evelien liet zich een klein beetje gaan. In haar eerdere boeken kon je variëren met 20 verschillende patroontjes, nu kan dat maar liefst met 50 verschillende!
Als ge een rokkenfantaat zijt, koop het boek. Ge zult niet weten wat u overkomt. De mogelijkheden zijn ein-de-loos.


Wat de broeken betreft, misschien was ik daar een tikkeltje teleurgesteld. Er staan twee basispatroontjes in het boek. Waarom? Het is gewoon ongelooflijk moeilijk om een patroon te maken dat voor iédereen goed zit. De ene heeft een vlakke poep, de ander heeft brede heupen en nog een ander iemand heeft dikke bovenbenen. Het is gewoon algemeen bekend dat een goed zittende broek vinden, een moeilijk opdracht is. Maar, ze maakt dat goed. Ondanks dat er maar twee patroontjes zijn in het boek, krijg je er boordevol informatie bij die je mooi uitlegt hoe en waar je het allemaal kan aanpassen.
En zoals Evelien zelf zei; "na een tweetal 'probeer-broeken' zal de derde als gegoten zitten".
Ik ga die missie alvast eens proberen. En uiteraard zal je daar vroeg of laat het resultaat van te zien krijgen!

Wat mij betreft is het derde boek ook zeker geslaagd! Ik denk dat ge u vooral niet mag laten teleurstellen wat die twee broekenpatroontjes betreft. Je hebt inspiratie, mooie patroontjes, eindeloze variatie én een mooi boek voor in ruil!Uiteraard wil ik daar ook een nieuwe Facebookgroep voor oprichten. Daar kan je maaksels zien, vragen stellen en inspiratie opdoen! Maak je gerust lid van: 'Broeken en rokken uit 200 rokken en broeken'.

NOOT: ik kreeg het derde boek cadeau van Evelien. Deze blogpost lijkt op een wandelende reclame-post maar dat is het niet. Ik ben gewoon écht fan van haar boeken. Als ik oprecht enthousiast ben, dan deel ik dit graag met jullie. Ze heeft me zonder twijfel niet moeten omkopen ;)

3 opmerkingen: