zaterdag 23 september 2017

(s)Toffe Wijven Weekend

Naaiweekendjes worden over het algemeen niet snel in West- of Oost-Vlaanderen georganiseerd. Tijd om daar eens verandering in te brengen dacht ik enkele maanden geleden. Een zotte droom (letterlijk) werd afgelopen weekend werkelijkheid.

Ik begon met een geschikte plaats te zoeken. Eéntje waar we niet zelf moesten koken, een ruime plaats om te naaien én nette kamers. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een jeugdherberg in Brugge. Plaats? Check!
Een naaiweekend is geen naaiweekend zonder stofjes. Klink logisch hé? Ik vroeg aan Veerle van Framalo om langs te komen met haar stofjes. Stoffenparty? Check!
Uiteraard, ik moest zorgen voor enkele zalige dames die mee wouden op mijn eerste naaiweekend! Gelukkig, het duurde niet lang voor alle 24 plaatsjes volzet waren. (s)Toffe Wijven? Check!

En zo geschiedde, na maanden lang voorbereiden... Vorig weekend vond mijn àllereerste (s)Toffe Wijven Weekend plaats. Ik vertrok richting Brugge met Moederlief aan mijn zijde én de nodige zenuwen aanwezig in mijn lijf. 

Ik verwelkomde mijn (s)Toffe Wijven met een hapje en een drankje. Er werd kennisgemaakt met elkaar en we installeerde ons aan onze naaitafel. Klaar om een weekend lang ongestoord te gaan naaien! En believe me, er werden prachtige creaties gemaakt! 


Omdat ik zelf enorm hou van cadeautjes organiseerde ik een kleine swap-editie. We zaten in een kringetje en wisselden pakjes uit. Bieke van Biezonder was de (on)gelukkige die voor mij een pakje mocht maken en dat deed ze perfect! Ik kreeg een zalig kraft-tasje, een Unique Marieke letterbanner én een tassel. De max toch? :)


En mijn (s)Toffe Wijven moeten mij zééééér goed kennen en weten dat ik van cadeautjes hou. Want, ik werd overweldigd met een ganse bak cadeautjes! Ik kreeg een stoffenbon van Framalo t.w.v. 70(!) euro! Vrijdag avond kon ik dus al meteen naar hartenlust shoppen zonder te moeten kijken naar het budget. Zàlig! En dan, een zalig 'vriendenboekje' waar iedereen een zegje had neergeschreven, zo ontroerend mannekes. Ge kunt al raden dat ik het niet droog hield. Daarnaast nog een heleboel verzorgingsproductjes voor de ideale me-time. Ik geniet nog steeds na.... Duizend hartjes, écht. Nog eens een geweldige merci aan iedereen!


Op zaterdag trok ik samen met Francesca, Maya en Shannah richting Oostende om stoffenwinkel Verkempinck even op zijn kop te zetten. We waren geladen met twéé volle karen stof en iédereen in de winkel heeft ons gezien denk ik. Ik kreeg die avond ook nog een berichtje op mijn Facebookpagina: "waren jullie deze middag in Verkempinck?" Dus dat over dat iedereen ons gezien had, is zeker niet gelogen. *oepsie* Whoehahaha!

Eerlijk toegeven, ik heb bitterweinig genaaid. Iets met murphy, naaien thuis lukt me meestal zorgeloos en nu mislukte toch wel één en ander. Dat maakt dat ik véél meer getetterd heb dan ik genaaid heb. Maar ik heb me ver-schrik-kelijk geamuseerd. Ik wou dat ik de tijd nog eventjes kon terugdraaien naar vorig weekend! #heimwee 


Ik kan met fierheid zeggen: het was een fantastisch weekend.  Hier en daar een verbeterpuntje, ahja miss perfect ben ik niet. Maar het was een weekend waar ik met een glimlach aan terug denk... *hoofd in de wolken*

Hopelijk kan ik volgend jaar de tweede editie organiseren en zijn deze dames er ook weer bij. Het was fantastisch! ♥


6 opmerkingen:

 1. Ik heb al een aantal keren net hetzelfde gedacht: "Was het nog maar vorige week".
  Het was super! Bedankt voor de top-organisatie en bij deze mag je mij al inschrijven voor de volgende editie ;) .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel, ik deel ook jouw mening, net zoals Katja hierboven. Als je mij dadelijk zou bellen dat we nog eens mogen gaan, dan spring ik onmiddellijk in de auto en ben ik weg!
  Het was een zálig weekend, Marieke. Ik hoop echt dat je volgend jaar opnieuw dit wil organiseren, bij deze reserveer ik alvast mijn plaatsje!
  En verbeterpuntjes, die had ik toch niet, hoor! Ik vond het gewoon TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welke verbeterpuntjes? Zeg, ik was wel niet ongelukkig met mijn swapmaatje zelle! Ik was blij dat ik iets mocht naaien voor iemand die ik al een had ontmoet! En van wie ik de pinterestpagina kende 😑

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees overal lovende kritiek over je weekendje ! Dik verdiend je hebt het tot in de puntjes voorbereid. ..dikke duim !
  En al was ik er niet bij het was genieten van al dat moois...
  Liefs Cathy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit moet een zalig weekendje geweest zijn ! En ja, dat was ik die jullie spotte bij Verkempinck ;-) Ook meer dan 100 km van huis, op stoffenuitstap door het Vlaamse land, en dus met dezelfde passie als de dames van dit weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe en wie kan er inschrijven voor je naaiweekend(s)? Met enkele collega's hebben we wekelijks een naaiatelier. We denken vaak om eens een weekend te naaien, maar samen met andere naaisters, met extra nieuwe ideetjes, lijkt ons de max...

  BeantwoordenVerwijderen